Motociclisme

‘Pole’ de Marc Márquez en el GP del Japó

Motociclisme. El circuit de Motegi era l’únic en què el campió del món encara no havia fet la posició preferent en Moto GP

Marc Márquez (Honda) ha fet la posició preferent en el GP del Japó, al davant de les Yamaha satèl·lit de Franco Morbidelli i Fabio Quartararo, i la M1 oficial de Maverick Viñales, quart.

Quinze dies després d’embutxacar-se el títol mundial, a Tailàndia, el pilot cerverí ha aconseguit una altra fita en el seu palmarès, ja que fins avui Motegi era l’únic circuit del calendari on encara no havia fet la pole en Moto GP. “La veritat és que no me’n recordava, però la pista estava en aquelles condicions que m’agraden”, ha dit tot just baixar de la moto. L’entrenament qualificatiu s’ha fet amb l’asfalt sec però encara delicat, ja que al matí havia plogut.

Márquez ha sumat la desena posició preferent del curs en setze proves, i la que en fa 90 de la seva carrera en totes les categories. En Moto GP, en suma 62 en 124 curses, un percentatge del 50%.

Entre la resta de pilots catalans, Aleix Espargaró (Aprilia) ha estat novè, a 79 centèsimes, i compartirà la tercera línia de la graella amb les Ducati oficials d’Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci. El de Granollers ha fet exactament el mateix temps que Valentino Rossi (Yamaha), que sortirà rere seu, desè. Àlex Rins ha passat in extremis el tall de la Q1, però en la Q2 només ha pogut fer l’onzè millor temps, al davant de l’altra Suzuki, de Joan Mir.

Per la seva banda, Pol Espargaró (KTM) no ha superat la Q1 i sortirà 15è. Tito Rabat (Avintia Ducati) no ha rodat en l’entrenament cronometrat. El barceloní va arribar a Motegi amb un lesió a la mà i en l’entrenament lliure previ se n’ha ressentit.

Àlex Márquez, quart

En Moto 2, Luca Marini (Sky VR46) ha fet un registre estratosfèric en la Q2, encara amb la pista humida. El vencedor de l’última cursa, a Tailàndia, ha avantatjat Augusto Fernández d’1.1 segons. Tercer ha estat el company del mallorquí en l’equip de Sito Pons, Luca Baldassarri, mentre que Àlex Márquez (EG 0,0 Marc VDS) ha estat quart, a 1.3.

El pilot cerverí ha protagonitzat la imatge del dia en l’entrenament lliure matinal, disputat amb la pista ben molla, quan la moto l’ha descavalcat per les orelles en l’últim revolt però ha sabut mantenir l’equilibri, lliscant dempeus per la recta agafat a la moto. El seu company Xavi Vierge no ha passat el tall de la Q1 i sortirà 20è.

En Moto 3, el gironí Albert Arenas (Ángel Nieto Team) s’ha classificat 13è, a 1.4 de Niccolò Antonelli. El pilot italià del SIC58 ha estat el sisè pilot en setze curses que ha fet la pole enguany en la categoria petita després d’haver passat per la Q1. Alonso López (EG 0,0) ha estat segon, havent passat també per la Q1.

Diumenge la previsió és que la pista estarà seca. La cursa de Moto 3 engegarà a les cinc del matí, hora catalana; la de Moto 2 serà a les 6.20 h, i la de Moto GP començarà a les vuit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)