Motociclisme

Àlex Márquez, a totes

Motociclisme. El pilot cerverí signa la posició preferent a Sepang amb la millor predisposició per segellar el títol mundial de Moto 2, mentre que Marc causa un gran esglai amb una dura caiguda

Àlex Márquez (Kalex) té en el Gran Premi de Malàisia (6.20 h per Dazn TV) la segona i penúltima oportunitat per sentenciar el títol mundial de Moto 2. Ahir, en la segona tanda d’entrenaments oficials, va fer el pas endavant que buscava per afrontar en la millor predisposició possible la cursa. Va signar la sisena posició preferent de la temporada (2:05.244) i, per tant, es va situar al davant dels seus dos grans rivals en la pugna pel campionat, Thomas Lüthi (cinquè a 0.470) i Brad Binder (tercer a 0.315). Amb 242 punts, Àlex Márquez serà campió si venç al circuit de Sepang; si és segon i Lüthi (214) no venç, o si és tercer i Lüthi no és al davant i Binder (209) no guanya la cursa. Sempre que el cerverí entri al davant dels seus rivals, serà campió del món. En tot cas, si no pot sentenciar el títol a Malàisia encara quedaria l’última prova del campionat, el 17 de novembre a Xest.

Després dels entrenaments, Àlex Márquez va assegurar que tenia “ganes i ritme per poder guanyar la cursa”. El petit de la nissaga va valorar la importància d’haver assolit la posició preferent. “És el que buscàvem dijous, tornar a tenir confiança amb la moto. Tampoc ens hem de passar de confiats, però em sento molt millor. Hem fet un pas endavant en alguns punts del circuit que em costaven i si en l’escalfament podem estar més preparats, em sento bé en totes les condicions”, va subratllar. El pilot de Castellbisbal Xavi Vierge (Kalex) sortirà des de la quarta posició de la graella, just al davant de Lüthi.

Marc Márquez, apte

Els entrenaments de Moto GP van quedar marcats per l’aparatosa caiguda de Marc Márquez (Honda), quan seguia la traçada del francès Fabio Quartararo (Yamaha), autor de la posició preferent. El campió del món va cometre una errada en el segon revolt del circuit i va sortir volant. “Quan no pots evitar la caiguda, intentes caure amb tot el cos, per això he repartit la caiguda en els dos genolls, els dos colzes, el peu esquerre, la boca, el casc. Intentes encongir-te bé i no fer-te mal”, va explicar el pilot cerverí, que va poder arribar al box pel seu propi peu i es va mostrar més dolgut encara quan va veure que hauria d’arrencar de l’onzè lloc.

Com a mínim, sap que ha estat declarat apte per córrer, tot i els dolors. “Té un fort traumatisme amb policontusions sobretot a la part baixa del cos, i també a les espatlles, però no hem vist fractures ni lesions internes, de manera que li hem posat tractament antiinflamatori i veurem com evoluciona”, relatava el metge del campionat, Ángel Charte.

Al darrere de Quartararo, que va signar el rècord absolut del circuit (1:58.303), sortirà el rosinc Maverick Viñales (Yamaha), que ho havia aconseguit instants abans (1:58.406). Àlex Rins (Suzuki) sortirà des del setè lloc, Aleix Espargaró (Aprilia) des del catorzè i Pol Espargaró (KTM) des del quinzè.

En Moto 3, l’andalús Marcos Ramírez (Honda) va segellar la segona pole consecutiva (2:11.758), al davant del japonès Tatsuki Suzuki (Honda), del britànic John McPhee (Honda) i del gironí Albert Arenas (KTM), quart. Lorenzo Dalla Porta (Honda), que a Phillip Island ja es va assegurar el títol, arrencarà setè

La mala notícia de la jornada va ser la mort del pilot indonesi Afridza Munandar a conseqüència de les ferides d’un greu accident en la primera volta de l’Asian Talent Cup, una competició de promoció per a joves valors.