Motociclisme

Viñales domina des de l’inici i guanya, i Márquez bat el rècord de punts

Maverick Viñales (Yamaha) va demostrar que era el més fort a Malàisia i va guanyar en Moto GP després de dominar tota la cursa. L’empordanès va aconseguir la seva segona victòria de l’any i la setena en la màxima categoria. El campió mundial, Marc Márquez (Honda), va remuntar des de l’onzena posició de la graella de sortida que ocupava després de la seva caiguda de dissabte, i va finalitzar en el segon lloc a tres segons del guanyador.

Maverick Viñales es va situar en la primera posició des dels primers revolts i ja no va abandonar aquesta plaça fins a arribar a la meta. Marc Márquez va fer una gran sortida per l’interior i de l’onzena posició va passar a la cinquena d’entrada i ja era segon al final de la primera volta. L’empordanès va imposar el seu ritme i sense problemes es va anar distanciant clarament dels rivals. Per darrere, Marc Márquez va trigar un parell de voltes a deixar enrere el grup, però ja estava a més d’un segon i mig de Maverick Viñales i mai el va poder inquietar per la victòria.

Per la tercera posició del podi hi va haver una interessant lluita entre els italians Andrea Dovizioso (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha), amb Àlex Rins (Suzuki) que els intentava seguir de prop. Al final va ser Andrea Dovizioso el que va acabar segon, mentre que Àlex Rins va ser cinquè.

Més punts que mai

Amb aquesta segona posició el cerverí va batre el rècord de punts sumats en un mundial de Moto GP, que tenia Jorge Lorenzo des de l’any 2010 amb 383 punts en les 18 proves que es van fer llavors. Marc Màrquez ja en suma 395, i els ha aconseguit en la 18a cursa del calendari d’aquest any i encara en falta una per acabar la competició. El rècord de mitjana de punts és de Valentino Rossi des de l’any 2003 amb 22,3 punts en cada cursa, quan en va sumar 357 en les 16 curses d’aquella temporada. El cerverí té aquest any una mitjana de 21,9 punts (395 punts en 18 curses), i ja no el pot batre. Encara que guanyés en l’última prova de Xest, Marc Márquez quedaria amb una mitjana de 22,1 punts i no superaria l’italià.

ELS PROTAGONISTES

Des dels primers lliures sabia que tenia possibilitats de lluitar i guanyar. M’he dit o tot o res. Ho he donat tot i he acabat molt content
Estic molt satisfet i l’equip ha fet un gran treball, la moto estava al cent per cent
Maverick Viñales
Soc humà i el cos fa mal, però no és cap excusa. En cursa hi havia un pilot més ràpid i un altre que sortia onzè
Marc Márquez

Arenas cau quan lluitava pel podi

En la cursa de Moto 3, Albert Arenas (KTM) va acabar en la dotzena plaça després de lluitar pel podi durant tota la cursa i caure a l’última volta.

El gironí, que sortia quart, sempre va estar en el grup dels millors i lluitant amb el recent campió mundial de la categoria, l’italià Lorenzo dalla Porta (Honda). En l’últim revolt, Albert Arenas estava lluitant per pujar al podi però va caure. Va poder tornar a pujar a la moto i va entrar en la dotzena posició. Lorenzo dalla Porta va aconseguir la victòria, la quarta de la temporada, al davant del valencià Sergio García (Honda).