Motociclisme

Germans de campionat

Cervera surt al carrer per celebrar les corones de Marc i Àlex Márquez en MotoGP i Moto2, respectivament

Per tercer cop els últims deu anys, els germans segarrencs ofereixen plegats un títol als seus convilatans

A Cervera ja és gairebé una tradició que cada any per aquestes dates els veïns i els aficionats vinguts d’arreu celebrin un títol mundial de motociclisme del convilatà i fill predilecte del municipi, Marc Márquez. El sarau es va tornar a repetir ahir al vespre, però elevat al quadrat. El 93 ha dominat el curs de MotoGP –s’acaba la setmana entrant, al País Valencià– amb una autoritat incontestable, i, a més a més, el seu germà Àlex ha arrodonit l’èxit afegint-hi la corona de Moto2. Unes 10.000 persones van acompanyar la rua dels germans per la capital de la Segarra, damunt d’un camió Pegaso descobert, un bany de masses que va teniu l’apogeu en l’espectacular escenari a la plaça Pius XII.

Els últims deu anys, Cervera ha celebrat vuit vegades un títol de can Márquez Alentà, però enguany ha estat tot just el tercer cop que la família ha fet el doblet. El 2012, el gran, Marc (26 anys), va vèncer el títol de la categoria mitjana, alhora que el petit, Àlex (23), guanyava el CEV de Moto3, l’actual mundial júnior; el 2014 va arribar el primer doblet mundialista, amb Marc campió de Moto GP i Àlex, de Moto3; enguany, el Tro ha conquerit el seu vuitè títol, sisè de la categoria reina, i Àlex ha culminat el pas per la categoria mitjana amb la seva segona corona, per bé que el salt a MotoGP haurà d’esperar i el 2020 defensarà el número u en Moto2. Un número u virtual, ja que Àlex va confirmar ahir que continuarà lluint el número 73 que li és propi.

Així, doncs, la celebració va conjuminar el lema Eight Ball del germà gran amb el Winner Shot del petit per encunyar un inequívoc Champion Brothers. Marc i Àlex, dos germans de campionat que van assaborir l’escalf, l’admiració i l’entusiasme d’aquesta vila de Ponent on el motor ja és una denominació d’origen.

LES FRASES

El 2020 tindré les mateixes ganes, la mateixa il·lusió. No em canso de vèncer. Quan la recompensa arriba, encara t’hi esforces més
Marc Márquez
No s’ha de comparar la trajectòria de l’Àlex amb la meva. El que compta és que té 23 anys i dos títols
Marc Márquez
Aquest títol potser ha trigat més del que s’esperava, però ser campió cinc anys després és senyal que continuo millorant
Àlex Márquez

Sintonia fraternal

La roda de premsa prèvia a la rua va tornar a palesar la plena sintonia que mantenen Marc i Àlex Márquez, que fins i tot va més enllà del vincle de sang. “A part de l’error a Austin –va dir el petit–, Marc sempre ha estat primer o segon. Jo, com a rival, tindria por.” “Bé, ja ho seràs!”, el va tallar el 93. “Però jo sé quins són els teus punts febles; et conec millor que els teus rivals!”, va reblar l’Àlex. Més tard, responent la pregunta de Catalunya Ràdio, el 73 va aclarir que ho deia “una mica en broma”: “En té molt pocs, de punts febles; ara mateix, no en té cap. Una cosa serà pujar a Moto GP i una altra competir amb ell.” “L’Àlex s’està guanyant el lloc a MotoGP”, el va correspondre Marc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)