Motociclisme

Brad Binder, subcampió de Moto 2 mentre Àlex Márquez espera l'ascens oficial

Motociclisme. El sud-africà obté la victòria en el GP del País Valencià i acaba segon del mundial per darrera d’Àlex Márquez, que pateix una caiguda amb tothom pendent del seu futur

El sud-africà Brad Binder (KTM) ha coronat en el Gran Premi del País Valencià el seu magnífic final de curs amb la cinquena victòria de la temporada en Moto 2, tercera de consecutiva, i segellant el subcampionat per davant de Thomas Lutty (Kalex). Binder ha sumat 259 punts i al final s’ha quedat a només tres d’Àlex Márquez (262), que a Xest no ha pogut puntuar perquè ha anat per terra a quatre voltes del final, quan rodava en solitari en cinquena posició. Tothom al mundial continua pendent de l’anunci del seu salt a Moto GP al costat de l’equip del seu germà. Lutthy ha estat tercer del mundial, amb 250 punts.

La cursa de Moto 2, qyue s’ha reduït a només 17 voltes, s’ha convertit en un duel entre Lutthy i Binder, separats per només 4 punts en el subcampionat. L’italià ha ocupat el lideratge durant bona part de la prova, però el sud-africà es guardava les seves millors cartes pel final. Tot i cometre algunes errades, Binder li ha pres la primera plaça en la penúltima volta i ja no l’ha abandonat fins a la línia d’arribada. Darrera Lutty, el tercer lloc del podi ha estat per al valencià Jorge Navarro (Speed Up), que ha sabut resistir la progressió d’Stefano Manzi (MV Augusta).

Amb la feina feta i sortint des del quinzè lloc de la graella, Àlex Márquez ha anat recuperant posicions i figurava en la cinquena plaça quan anat per terra en el revolt número 11 a només quatre voltes del final de la cursa. “Estava donant el màxim remuntant des del quinzè lloc. Avui la nostra posició era la cinquena. En aquesta corba m’he anat massa endins i he comès una errada. Demano perdó perquè no he acomiadat l’any com volia”, ha dit el cerverí.

El pilot de Castellbisbal Xavi Vierge (Kalex) ha acabat en setena posició, a 9.922 del vencedor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)