Motociclisme

La gala dels campions de les dues rodes

Motociclisme. La Federació Catalana de Motociclisme celebra els 75 anys aplegant una vintena de campions del món catalans, incloent-hi Marc i Àlex Márquez

“Poques federacions a nivell mundial ho poden dir.” Marc Márquez va posar en valor la transcendència de tenir 33 pilots catalans campions del món, d’ençà que Jordi Tarrés en va ser el primer, el 1987, en trial. El vigent campió del món de Moto GP i el pilot que va revolucionar l’especialitat de l’equilibri dinàmic van ser dos de la vintena de campions mundials catalans (de velocitat, trial i enduro) que van acompanyar la Federació Catalana de Motociclisme (FCM) en la celebració del seu 75è aniversari, el proppassat divendres a la nit a l’Hotel W de Barcelona. També hi van ser, entre d’altres, Àlex Márquez, Carles Checa, Laia Sanz, Marc Coma, Albert Cabestany, Emili Alzamora, Josep Garcia i Jeremy Alcoba.

Els que no hi van poder ser van enviar un missatge d’agraïment i suport a la tasca de la federació, ja que molts d’ells es van iniciar en l’esport gràcies a les competicions de nens creades per la FCM, tant en la velocitat com en l’enduro, el motocròs i el trial. Precisament, un dels moments més emotius de la gala va ser el record de l’enyorat Ricard Pinet, col·laborador incansable en tot tipus de curses, també les de nens.

L’actual president de la federació, Josep Maria Mañé, també va voler reconèixer i agrair la feina altruista dels 120 moto clubs catalans que formen el teixit de base de l’esport i contribueixen a tirar endavant les 300 curses que organitza la FCM cada any. El mateix Marc Márquez va explicar que els seus pares eren voluntaris del Moto Club Segre i “passaven més caps de setmana als circuits que a casa”.

En la gala van ser al costat de la FCM el Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras; el diputat delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé; el president de la UFEC, Gerard Esteva, i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell. També hi van assistir el president del RACC, Josep Mateu, i el de la federació estatal, Manuel Casado (la FCM és titular del 45% de les llicències de l’esport de les dues rodes de l’Estat).

Tota aquesta història s’ha plasmat en un llibre editat per la FCM i escrit i coordinat per Miquel Rovira i Nicky Martínez, amb un subtítol ben explícit: Una Fàbrica de Llegendes. No debades, els números es fan ràpid: 33 pilots campions en 32 anys és una mitjana de més d’un cada any. El rècord es va assolir el 2013, quan Marc Márquez, Pol Espargaró i Maverick Viñales van vèncer les tres categories del mundial de velocitat, Toni Bou va fer el doblet en trial a l’aire lliure i en pista coberta, i Laia Sanz es va embutxacar els mundials femenins de trial i enduro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)