Motociclisme

El coronavirus dinamita l’inici del mundial de Moto GP

Motor. Després de la cancel·lació de la cursa de Losail, a Qatar, l’organització anuncia l’ajornament del GP de Tailàndia i no garanteix tampoc la prova d’Austin, el 5 d’abril

La Federació Mundial de Motociclisme (FIM), els equips i constructors (IRTA) i l’empresa Dorna, que organitzen plegats el mundial de motociclisme, van confirmar ahir la suspensió –ells prefereixen parlar d’ajornament– del Gran Premi de Tailàndia del 22 de març arran de les mesures restrictives que el govern del país ha introduït per evitar que es propagui el coronavirus dins les seves fronteres. La suspensió va arribar tot just l’endemà de la cancel·lació de la cursa i els entrenaments de Moto GP que havien d’inaugurar el mundial aquesta setmana al circuit de Losail. Les curses de Moto 2 i Moto 3 es mantenen.

En el comunicat en què es parla de la suspensió del gran premi, que s’havia de disputar al circuit de Buriram, també s’anuncia que ja s’està treballant per trobar una nova data per a la prova, que probablement saltarà a finals de temporada. Els problemes, amb tot, no s’aturen aquí ja que no està del tot garantit que el tercer gran premi de la temporada, que s’ha de disputar al circuit d’Austin el 5 d’abril, es pugui fer ja que les autoritats dels Estats Units també estan introduint restriccions als països on hi ha més casos.

El màxim responsable de Dorna ha justificat les últimes decisions: “A Qatar diumenge vam rebre indicacions de les autoritats que totes les persones de nacionalitat italiana o residents a Itàlia que anessin al país havien d’assegurar que durant 14 dies no haguessin estat al seu país. No se’ls prohibia l’entrada però se’ls sotmetia a una quarantena.” Respecte a la situació de Tailàndia Ezpeleta va confirmar que el govern simplement ha cancel·lat els esdeveniments amb un gran nombre d’espectadors. “Buscarem una data a final de temporada per recuperar-lo”, hi va afegir.

El món del motor és un dels que estan patint més directament l’expansió del Covid-19. La fórmula E va suspendre la cursa que s’havia de fer a Sanya (Xina) el 21 de març que ve i abans la fórmula 1 es va avançar a l’expansió del virus cancel·lant el Gran Premi de la Xina, previst per al 19 d’abril al circuit de Xangai.

Equips en quarantena als Emirats Àrabs

Els principals equips ciclistes que van quedar confinats la setmana passada en hotels a Abu Dhabi durant el Tour dels Emirats Àrabs ja han tornat a Europa, però encara en queden alguns als seus hotels, com ara el Cofidis, el Gazprom, el Groupama i la UAE. El quatre vegades vencedor del Tour Chris Froome va anunciar diumenge a Twitter que tant ell com els seus companys i assistents de l’Ineos ja havien rebut els resultats dels tests de coronavirus i tots havien donat negatiu. El Movistar d’Alejandro Valverde, ciclista que ha de participar en la Volta, també va sortir del país en direcció a l’aeroport de Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)