Motociclisme

Albert Arenas, líder del mundial en Moto 3

Motociclisme. El pilot gironí guanya el GP de Qatar després d’escapolir-se del grup capdavanter en l’última volta. Nagashima guanya en Moto 2, deu anys després que Tomizawa

Albert Arenas (KTM) lidera el mundial per primer cop després de vèncer amb autoritat el GP de Qatar de Moto 3, la primera prova del curs, on no hi ha hagut cursa de Moto GP per les restriccions del Covid-19. Enmig d’un grup que, quan faltaven tres voltes, incloïa una quinzena de motos, i a pesar del ball de posicions en la llarga recta de Losail, el pilot gironí ha estat el gran dominador. Ha liderat tretze de les divuit voltes i en les últimes dues ha llançat l’atac definitiu. Llavors era cinquè, s’ha enlairat fins al tercer lloc en el penúltim pas per la meta, i en el primer revolt de l’últim gir s’ha col·locat primer i s’ha escapolit dels rivals. Només John McPhee (Honda) l’ha pogut encalçar, però Arenas li ha parat els peus en l’última recta i el pilot escocès ha creuat la línia d’arribada a mitja dècima del català.

“Estic content, no només per la victòria sinó per la manera com he guanyat”, ha valorat el 75 al micròfon de Dazn. En el seu cinquè curs en la categoria, Arenas no amaga que el seu objectiu és assolir la regularitat necessària per lluitar pel títol de bon començament, que és el que li ha faltat fins ara, ja fos per les lesions o per les errades. El gironí, de 23 anys, sempre ha competit amb l’equip Aspar en Moto 3, però aquest any ha canviat de cos tècnic, heretant el grup de mecànics del seu antic company Raúl Fernández (ara a Red Bull KTM). “El canvi m’ha anat molt bé i estic aprenent molt”, reconeixia la vigília dels primers entrenaments a Qatar.

La gran actuació catalana en la categoria petita l’ha arrodonida Jeremy Alcoba. El tortosí ha estat sisè sota la bandera de quadres, però ha estat un dels pilots sancionats amb la pèrdua d’un lloc per haver excedit els límits de la pista en l’últim gir, igual que el valencià Jaume Masià –havia entrat tercer– o el mateix company del campió del món júnior en l’equip Gresini, l’argentí Gabri Rodrigo, que ha entrat just al davant seu.

Alcoba, de 18 anys, ha perdut pistonada en la volta 12, després de tocar-se amb Celestino Vietti, que ha anat a terra. Ha caigut fins al setzè lloc, però ha sabut remuntar i ha estat el millor debutant de la cursa. Els comissaris han investigat l’acció amb Vietti, però han dictaminat que havia estat un incident de cursa.

Primera de Nagashima

En Moto 2, Tetsuta Nagashima ha aconseguit la primera victòria de la seva carrera, deu anys després que el seu compatriota Shoya Tomizawa guanyés també a Qatar la que llavors va ser la primera cursa de Moto 2 de la història. Tomizawa va morir aquell mateix any 2010 de resultes d’un accident a Misano, i Tetsuta, de 27 anys, li ha dedicat el triomf durant la volta d’honor.

La seva victòria ha estat sorprenent, perquè el pilot de Red Bull KTM (amb xassís Kalex, però) sortia catorzè en la graella. En l’antepenúltima volta s’ha enlairat fins al primer lloc i s’ha escapat en solitari, per acabar amb més d’un segon de marge. Per la seva banda, el líder inicial Luca Marini anava a terra en l’últim revolt, quan ja rodava endarrerit.

Entre els catalans, Xavi Vierge ha entrat novè, havent perdut el ritme en les últimes tres voltes, mentre que Edgar Pons ha estat setzè, a les portes del punts. El mundial s’hauria de reprendre el 5 d’abril, a Texas, ja amb les tres categories en competició.

PROTAGONISTA

Ha estat la millor cursa de la meva vida. Veia que tenia una mica més que els altres. És molt bonic guanyar així
Albert Arenas
Qatar Moto 2
1r T. Nagashima (Kalex) 40:00.192
2n L. Baldassarri (Kalex) a 1.347
3r E. Bastianini (Kalex) a 1.428
4t J. Roberts (Kalex) a 1.559
5è R. Gardner (Kalex) a 1.901
6è J. Navarro (Speed Up) a 2.381
X. Vierge (Kalex) a 7.118
16è E. Pons (Kalex) a 16.256
Mundial Moto 2
1r T. Nagashima (Kalex) 25
2n L. Baldassarri (Kalex) 20
3r E. Bastianini (Kalex) 16
X. Vierge (Kalex) 7
Qatar Moto 3
(*: sancionats)
1r A. Arenas (KTM) 38:08.941
2n J. McPhee (Honda) a 0.053
3r A. Ogura (Honda) a 0.344
4t J. Masià (Honda) a 0.247*
5è T. Suzuki (Honda) a 0.789
6è G. Rodrigo (Honda) a 0.426*
J. Alcoba (Honda) a 0.559*
Mundial Moto 3
1r A. Arenas (KTM) 25
2n J. McPhee (Honda) 20
3r A. Ogura (Honda) 16
J. Alcoba (Honda) 9
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)