Fórmula 1

Ajornen el GP d’Espanya

Motor. La prova de fórmula 1 que s’havia de disputar el 10 de maig a Montmeló s’ajorna pel coronavirus i s’estudien noves dates

El circuit de Barcelona-Catalunya va confirmar ahir que el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 que s’havia de disputar del el 10 de maig –la sisena prova del calendari– s’ajorna a causa del coronavirus, per tal d’assegurar “la salut i la seguretat del personal que viatja, els participants i els aficionats”. També s’ha ajornat la cursa dels Països Baixos de 3 de maig. El Gran Premi de Mònaco –24 de maig–, en canvi, queda suspès definitivament. Austràlia, Bahrain, Vietnam i la Xina ja s’havien ajornat anteriorment fins a nou avís.

“La fórmula 1 i la FIA continuaran treballant amb el Circuit, com amb la resta de promotors, i les autoritats locals per monitorar la situació, per analitzar la viabilitat de dates alternatives per a cada gran premi durant l’any, si la situació millora”, aclareix el comunicat. Els organismes esperen iniciar la temporada 2020 tan aviat com serà segur fer-ho passat el mes de maig.

També s’ha anunciat que les entrades continuaran sent “vàlides, sense necessitat de realitzar cap tràmit addicional”.

Nou reglament: el 2022

El traçat va albergar fa tot just un mes dues setmanes d’assajos dels deu equips de la fórmula 1, els únics sis dies en què les escuderies han pogut rodar enguany. Estava previst un gran canvi de reglament per al curs que ve i la incertesa actual el posava en dubte, fins que ahir la FIA va anunciar que n’ajorna la implementació fins al 2022.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)