Motociclisme

Cancel·lats de cop tres grans premis de Moto GP

Motor. Els organitzadors del mundial suspenen de manera definitiva el Gran Premi d’Alemanya, el dels Països Baixos i el de Finlàndia

Dorna Sports, l’organitzador del mundial, la federació internacional i l’associació d’equips han anunciat la cancel·lació definitiva de tres grans premis del mundial a la vegada. El Gran Premi (GP) HJC Helmets Motorrad d’Alemanya, el TT Motul d’Assen dels Països Baixos i el GP de Finlàndia no es disputaran en el mundial 2020 a causa de la pandèmia europea del coronavirus i de les restriccions dels diferents països on s’havien de disputar.

El GP d’Alemanya s’havia de disputar a Sachsenring del 19 al 21 de juny, mentre que el dels Països Baixos estava previst del 26 al 28 de juny al circuit d’Assen. Aquest circuit neerlandès és l’únic en què s’ha disputat una prova del mundial de motociclisme cada any, sense interrupcions, des que el mundial es va iniciar, l’any 1949. El GP de Finlàndia estava previst del 10 al 12 de juliol i havia de servir perquè el nou traçat de KymiRing debutés en el calendari de Moto GP, i fos el retorn del gran premi finlandès a la competició mundialista per primera vegada des de l’any 1982.

El directiu de Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, ha mostrat la seva tristesa per aquesta triple cancel·lació i ha dit que espera poder comptar amb tots tres la temporada que ve. Carmelo Ezpeleta ha afirmat en el comunicat: “En nom de Dorna m’agradaria agrair a tots els aficionats la seva comprensió i paciència mentre esperem que la situació millori.”

El pròxim gran premi programat és el de la República Txeca, el 9 d’agost. De les vint proves inicials del calendari del 2020, en queden dotze amb data fixada. A banda d’aquests tres suspesos definitivament, quatre més –Espanya, França, Itàlia i Catalunya– estan ajornats sense data. Pel que fa al primer, el GP de Qatar, es van disputar només les curses de Moto 2 i Moto 3, i la de Moto GP es va cancel·lar.

Disputat Moto 2 i Moto 3
GP de Qatar 8 de març
Ajornats
GP d’Espanya sense data
GP de França sense data
GP d’Itàlia sense data
GP de Catalunya sense data
Cancel·lats
GP d’Alemanya (21 de juny)
GP dels Països Baixos (28 de juny)
GP de Finlàndia (12 de juliol)
Tenen data per ara
GP de la República Txeca 9 d’agost
GP d’Àustria 16 d’agost
GP de la Gran Bretanya 30 d’agost
GP de San Marino 13 de setembre
GP d’Aragó 27 de setembre
GP de Tailàndia 4 d’octubre
GP del Japó 18 d’octubre
GP d’Austràlia 25 d’octubre
GP de Malàisia 1 de novembre
GP dels Estats Units 15 de novembre
GP de l’Argentina 22 de novembre
GP de València 29 de novembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)