Motociclisme

Quartararo fa el millor temps a Jerez i sortirà davant Viñales i Márquez

Motociclisme. És la seva tercera posició preferent seguida, enllaçada amb les dues últimes curses del 2019, i el seu segon rècord del circuit andalús registrat avui

La primera cursa de l’any de Moto GP demà a Jerez començarà amb Fabio Quartararo (Yamaha) a la posició preferent, tal com va fer l’any passat en el circuit andalús i amb un nou rècord del traçat. És la tercera pole seguida del francès, que enllaça la d’avui amb les de Malàisia i València de l’any passat.

“És increïble, la última volta ha estat gairebé perfecta i algú havia caigut a la volta 11 i no he pogut fer-la com abans” ha dit, Quartararo, rècord del circuit amb 1:37.705 en referència la caiguda de Rins, retirat amb visibles mostres de dolor i que ha estat traslladat al centre mèdic.

Maverick Viñales (Yamaha) tenia el millor registre i sortirà segon després que el Diablo li pispés el millor temps in extremis. L’empordanès acabava de rebaixar el registre marcat per Márquez (Honda).

“S’ha rodat ràpid, no m’ho esperava” apunta Viñales, segon millor temps a 0.139. “Sempre es pot millorar però l’objectiu de la primera fila l’hem complert i demà serà una cursa dura i difícil per la calor, estem preparats per patir” afirma Márquez, tercer a 157 mil·lèsimes.

L’incident

Márquez i Rins han protagonitzat una incidència en la FP3 que els comissaris han investigat per, després, deixar-la sense conseqüències després de la declaració d’ambdós protagonistes. Márquez a la sortida del quart revolt ha deixat d’accelerar quan Rins venia llançat i fent extensible la seva queixa sobre la Suzuki. Un incident que ja es va produir l’any passat a Brno. Rins ha caigut després en la Q1 i, com a conseqüència de la caiguda al final de la Q2, ha acabat traslladat després de pujar a l’ambulància aguantant-se el braç.

Rins no hi serà

Àlex Rins ha patit una luxació a l’espatlla dreta i li han hagut de tornar a posar al seu lloc en l’Hospital de Jerez i després d’haver estat sedat. Xavier Mir, el traumatòleg del campionat, ha dit a DAZN que Rins serà sotmès a una ressonància magnètica per valorar l’estat dels tendons de l’espatlla. La presència del pilot de Suzuki ha quedat descartada segons el seu mateix equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)