Motociclisme

Maverick Viñales aixeca el dit

Motociclisme. L’empordanès surt per primer cop aquest mundial des de la posició preferent, amb Pol Espargaró des de la segona fila amb el cinquè millor temps en un dia amb els focus sobre Andrea Dovizioso per l’adeu a Ducati

Maverick Viñales (Yamaha) surt des del millor lloc en la cursa de MotoGP del gran premi d’Àustria, el primer dels dos que es fan a Spielberg, amb el d’Estíria el cap de setmana que ve. És la primera pole de l’any, a la quarta cursa, de l’empordanès en una sessió en què els dotze més ràpids amb prou feines estaven en mig segon –Rossi, l’altra Yamaha oficial, a 0.545. La dada històrica: és la qualificació més comprimida des del 2007 a Jerez –12 en 4 dècimes.

Andrea Dovizioso és, per això, el protagonista del cap de setmana i no pas per la seva actuació sobre la Ducati. L’anunci del seu mànager –Simone Battistella– a Sky Italia, poc abans que comencés la lluita per la posició preferent de Moto3 va sacsejar el circuit a més altitud del mundial. Dovi, segon del mundial els tres darrers anys i vencedor de tretze curses, deixa l’equip nou anys després al final d’aquesta temporada. Ho confirmava de seguida Paolo Ciabatti, director esportiu de Ducati Corse, amb la sentència “no es donen les condicions per continuar” que suposen, també, el tret de sortida a les especulacions. On correrà Dovizioso el 2021? Aprilia seria la millor moto a què podria aspirar, si no es pren un any sabàtic. I qui el rellevarà a Ducati? Jorge Lorenzo?

Viñales, amb dos segons llocs, tots dos a Jerez, és segon a la general i vol deixar en anecdòtic el 14è lloc de fa una setmana a Brno. Per això es mostrava tan content acabada la qualificació, agraït a la tasca del seu equip amb els pneumàtics.

Les Ducati tenen en el traçat austríac un dels seus circuits predilectes i tant Miller com Dovizioso van flirtejar amb el millor temps, posant-se al davant malgrat que l’home del dia sortirà de la segona fila pel registre del líder del mundial, Fabio Quartararo, amb Pol Espargaró al costat, cinquè. El pilot de KTM va ser el millor al circuit de la seva marca divendres. I ahir, fins que va caure al mateix revolt –el novè– que el seu germà Aleix, vint segons després, en la FP4. La pole de Viñales és la primera de Yamaha a Spielberg.

Torna Albert Arenas

El gironí, líder del mundial de Moto 3, va fer el segon millor temps i sortirà des de la primera fila, després de veure’s només superat per Raúl Fernández, també amb KTM (1:36.277), que enllaça dues posicions preferents en dues setmanes. Arenas venia de fer dos setens i un sisè els dissabtes. L’heroi nacional del dia a Spielberg era l’australià Remy Gardner, per les 36 centèsimes que treia a Jorge Martín, agafant la roda de Jorge Navarro, per evitar el triplet estatal de posicions preferents en la darrera sessió del dia, amb Xavi Vierge per terra i a la sisena fila de la graella.

Quan pugui parlar ho faré. Sé el que vull, vull córrer i això no és una retirada. Ara ens concentrem en la cursa
Andrea Dovizioso
ducati
L’objectiu era la primera fila, l’equip ha fet una gran tasca amb els pneumàtics, això és molt diferent de Brno
Maverick Viñales
yamaha
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)