Més motor

Àlex Palou topa amb el mur

Motor. El pilot català té un accident en la volta 122 de les 200 que es fan en les 500 milles d’Indianapolis quan ocupava la novena posició. Takuma Sato guanya sota la bandera groga

El debut d’Àlex Palou (Dale Coyne) en les 500 milles d’Indianapolis ha acabat amb una topada contra el mur en la volta 122 de les 200 de la prova. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor estava fent una bona cursa i estava en el seu millor moment sobre l’oval, ocupant la novena posició. En la corba 1, el cotxe se li n’ha anat de darrere, ha xocat contra el mur i s’ha trencat. Àlex Palou ha sortit del cotxe sense problemes i, uns minuts després, ha explicat a la televisió les seves impressions: “És una llàstima. El cotxe estava increïble. Estàvem guanyant posicions i estava confiat dins del cotxe. Ho sento molt per l’equip.” El pilot català tenia sensacions contraposades del seu debut en la mítica prova de les 500 milles d’Indianapolis: “He après molt i ha estat divertit. Al principi, no ha anat bé i, a poc a poc, he anat agafant confiança. Ara, estic trist.”

La sortida d’Àlex Palou no ha estat bona del tot i de la 7a posició que ocupava en la graella ha baixat fins a l’11a. El pilot català s’ha mantingut entre l’11a i la 13a plaça en la primera meitat de la cursa i ha arribat a la volta 100 en el 13è lloc. A partir d’aquí, ha decidit passar a l’atac i ha fet quatre avançaments a la pista entre la volta 105 i la 113, situant-se en la 9a plaça. Àlex Palou s’ha mantingut entre els deu primers de la cursa fins a la volta 122, en què ha topat amb el mur i s’ha vist obligat a abandonar.

La victòria ha estat per al japonès Takuma Sato (Rahal Letterman,) que ha guanyat sota la bandera groga, perquè hi ha hagut un fort accident a cinc voltes del final i ja no hi ha hagut temps per reprendre la cursa. És la segona victòria de Takuma Sato, que ja va guanyar l’any 2017. La cursa ha estat dominada pel neozelandès Scott Dixon (Ganassi), que s’ha situat primer –sortia segon–, des de la sortida i l’ha ocupat en la majoria de voltes. Tajuma Sato, que sortia tercer, sempre ha estat entre els cinc primers, s’ha situat primer en la volta 158 i ha mantingut una bona lluita amb Scott Dixon, que ja no l’ha pogut tornar a superar.

Alonso acaba 21è

L’asturià Fernando Alonso (Arrow McLaren) ha finalitzat en la 21a posició després de tenir molts problemes. En les primeres voltes, s’ha mantingut més enllà de la 20a plaça –sortia el 26è– i, en la tercera bandera groga per un accident en la volta 85, s’ha pogut situar en una magnifica 15a posició. En l’aturada a box sota la bandera groga per l’accident d’Àlex Palou, l’asturià no ha pogut posar cap marxa per tornar a pista i ha perdut molt de temps, ja que l’han hagut d’empènyer per tornar a la cursa. Ha perdut una volta i ha baixat fins a les últimes posicions i ja no ha pogut fer res per ser al davant.

EL PROTAGONISTA

És una llàstima. El cotxe estava increïble. Estàvem guanyant posicions. Ho sento molt per l’equip
Àlex Palou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)