Més motor

MOTOR / GRAN PREMI DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME

Yoshikawa, el substitut anònim de Rossi

A punt de fer 42 anys, és el provador de Yamaha al Japó, no ha competit mai a Catalunya i Yamaha l'inscriu per obligació

«Rossi és insubstituïble, si fos per nosaltres no faríem córrer la seva moto, però el reglament ens obliga», admetia Davide Brivio dies després de l'accident de Valentino. Wataru Yoshikawa, un japonès que al setembre farà 42 anys i que només ha disputat un gran premi (el del Pacífic, a Motegi, el 2002) amb un 12è lloc com a resultat, és l'elegit per pilotar la Yamaha amb el número 8 en lloc de Rossi. La tria ja diu molt de la filosofia amb què s'ho pren Yamaha. Res de desmuntar l'equip satèl·lit Tech-3 prenent-los Ben Spies o Colin Edwards (com sí que va fer Ducati emportant-se Kallio de Pramac quan Stoner va estar malalt). Ni tampoc res de fer tornar James Toseland, setè en el mundial de superbikes. Faran córrer dues motos perquè hi estan obligats.

No n'esperen res excepcional del japonès, que no ha competit mai al Circuit de Catalunya –ni en la majoria de circuits del mundial– i aporta com a principal actiu que és el pilot de proves de l'equip al Japó i, per tant, no necessita adaptació a la Yamaha YZR M1. El seu palmarès és discret: campió japonès de superbikes el 1994 i 1999, novè en el mundial de superbikes del 1996 –hi va competir amb més o menys freqüència entre el 1992 i el 2002– i, ja en l'aspecte de resistència, té un segon lloc en les prestigioses 8 hores de Suzuka del 2003. Però, sobretot, hi ha el dubte sobre la seva velocitat actual. A més de Catalunya, probablement haurà de disputar més curses. Que Rossi es perdrà Sachsenring i Laguna Seca al juliol i Brno i Indianapolis a l'agost és gairebé segur –tot i que el pilot ha apuntat la cursa de la República Txeca, mèdicament sembla aventurat– i no és fàcil que estigui a punt per reaparèixer a Misano el primer cap de setmana de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)