Més motor

MOTOR / GRAN PREMI DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME

El país de la gasolina

El Circuit espera una assistència d'aficionats comparable a la del 2009

El duel Lorenzo-Pedrosa mitiga les conseqüències de l'absència de Rossi

El lideratge d'Elias i la rivalitat entre Espargaró i Márquez, més al·licients

171.805
ESPECTADORS
És la xifra oficial del 2009 en tot el cap de setmana. Aquest any va pel camí de ser igualada.

Lluny de les pitjors previsions que es van fer després que Valentino Rossi es fes mal de veritat, no sembla que l'absència d'Il Dottore pugui afectar significativament l'assistència d'aficionats a les curses. Si més no, el Gran Premi de Catalunya sembla que en sortirà sense danys, perquè la potència dels arguments locals ho compensarà. Fonts del Circuit de Catalunya van confirmar ahir que la venda d'entrades segueix, miler amunt miler avall, l'evolució de la taquilla assolida el 2009. No és la millor referència (88.502 espectadors diumenge i 171.508 tot el cap de setmana, per 113.350 i 205.350 del 2008), però l'experiència recent de la F-1 –que va superar les xifres del 2009 per poc– és una guia.

Si l'absència de Rossi no afecta serà molt meritori. No només pel seu carisma i funambulisme –encara és a la retina dels aficionats els seus avançaments a Lorenzo l'any passat–, sinó perquè serà la primera vegada des que va debutar en el mundial (1996) que no competeix a Catalunya. Que falti un pilot que en catorze participacions acumula vuit triomfs, quatre segons lloc i un tercer, i que l'únic cop que no ha acabat en el podi és perquè va abandonar en la primera volta (1996) seria per amoïnar-se. Però també demostrarà el grau d'afició incondicional que hi ha per les competicions del motor a Catalunya.

Catalans al poder.

I és que les alternatives són potents, i de casa. Toni Elias arriba a Catalunya liderant la categoria de Moto 2 amb 24 punts més que el segon, i disposat a tornar a guanyar després de tres curses sense fer-ho. Seria el seu primer triomf al Circuit de Catalunya, on el seu millor resultat és un segon lloc l'any 2001, en 125 cc.

L'altre duel que farà aixecar els aficionats del seient serà el dels 125 cc. El líder és l'alcoià Nico Terol (118 punts), però Pol Espargaró (115), que corre gairebé al costat de casa, i Marc Márquez, que ha guanyat tres curses consecutivament i amb un pilotatge exuberant, no té cap altra ambició que la victòria, un resultat que en el cas d'Espargaró li permetria situar-se líder a casa seva.

Rossi i Ducati, a punt de solfa

La revista Motorcyclenews apunta en l'edició d'aquesta setmana la possibilitat que Ducati faci oficial el fitxatge de Valentino Rossi pel 2011 durant el Gran Premi de Catalunya. Rossi no té previst ser-hi, perquè està recuperant-se de la fractura de tíbia i peroné. En tot cas, el fitxatge cada cop és més a prop i s'ha filtrat que seria per dues temporades per un total d'uns 15 milions d'euros. Quan l'acord es verifiqui es desencadenarà un efecte dòmino amb el més que probable pas de Ben Spies a Yamaha i el de Casey Stoner a Honda, en què està per veure si s'atreveixen a tenir tres motos oficials o envien un dels seus dos pilots, Pedrosa o Dovizioso, a l'equip satèl·lit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)