Superbikes

Ducati surt triomfadora del Circuit de Catalunya

Motor. Rinaldi obté la segona victòria per a la marca italiana a Montmeló en un mundial de Superbike més ajustat, amb Razgatlioglu i Rea separats per un punt

L’italià Michael Ruben Rinaldi va rubricar el bon cap de setmana dels pilots de Ducati en la segona jornada de curses del Hyundai N Catalunya Round i va demostrar que poden tenir un paper decisiu en la resolució d’un mundial de Superbike cada cop més ajustat. El turc Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx), segon en la cursa, surt del Circuit de Barcelona-Catalunya com a líder, però amb un únic punt de diferència (399 i 398) respecte al nord-irlandès Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), que no va poder passar del sisè lloc. L’hexacampió va prendre la sortida com a líder, amb 11 punts d’avantatge respecte al seu gran rival després del triomf en la Superpole, però en la cursa llarga va anar perdent pistonada amb el pas de les voltes i després d’una mala traçada va quedar relegat a la sisena plaça.

El tercer en discòrdia va ser el britànic Scott Redding (Aruba.it Racing Ducati), guanyador de la cursa de dissabte sota la pluja i que va arrodonir una altra gran jornada per a Ducati amb el tercer graó del podi i es referma també com el tercer pilot del mundial (339). El pilot de Llançà Isaac Viñales (Orelac Racing VerdNatura) va tancar la zona de punts (15è) i continua en el dissetè lloc de la general.

L’inici de la cursa va ser convuls, ja que tot just en la segona volta Tom Sykes (BMW Motorrad) va anar per terra i va arrossegar Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti). L’anglès, amb una contusió al cap però sense perdre el coneixement, en va sortir més malparat i després de ser atès a la mateixa pista va ser traslladat a l’Hospital General de Catalunya per sotmetre’l a un examen més exhaustiu. L’organització va exhibir bandera vermella i la cursa va ser reprogramada a 19 voltes.

En Supersport, el madrileny Manuel González (Yamaha ParkinGo Team) va segellar el segon triomf en la categoria després d’estrenar-se a Magny Cours i s’enfila fins al tercer lloc d’una general que continua liderant Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha). Pel que fa a Supersport300, la victòria va ser per al turc Bahattin Sofuoglu (Biblion Yamaha Motoxracing). El madrileny Adrián Huertas (MTM Kawasaki), tot i quedar a 4 dècimes del podi, reforça el seu lideratge, ara amb 43 punts d’avantatge.