Més motor

Fórmula 1 i MotoGP, fins l’any 2026

Motor. El circuit Barcelona-Catalunya renova els seus contractes amb els responsables dels mundials

L’espectacle del mundial de Fórmula 1 i de MotoGP continuarà visitant el circuit de Barcelona-Catalunya fins l’any 2026. Els contractes que es van renovar entre els responsables del circuit i els dels dos campionats garanteixen que hi hauran curses de monoplaces els propers cinc anys, mentre que en les motos se’n faran tres en les properes cinc temporades. Està assegurat el gran premi del 2022 i després s’anirà alternant amb altres circuits de la Península fins al 2026. Els acords s’han confirmat després que el govern de la Generalitat autoritzés aquesta setmana la signatura dels dos contractes.

El president del circuit de Barcelona-Catalunya i conseller del Departament d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va explicar que el contracte amb la Fórmula 1 inclou una clàusula de compromís mutu que ajudarà a convertir el circuit en un model i referència mundial de sostenibilitat aplicada a aquest tipus d’instal·lacions. “Volem que el circuit esdevingui un exponent de la transformació verda i de l’adaptació d’infraestructures al que ens exigeix l’emergència climàtica”, va manifestar Roger Torrent. Respecte al contracte del GP de Catalunya de MotoGP, el president del circuit va comentar que era una gran notícia per a la projecció internacional de Barcelona i Catalunya.

Stefano Domenicali, president i CEO de la Fórmula 1, va destacar l’entusiasme i el compromís dels promotors i les autoritats de Catalunya per mantenir la Fórmula 1 a Barcelona, i va dir que amb les millores que es faran a la pista i a les instal·lacions, continuarà la llarga historia junts. Per la seva part, el CEO de Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, va explicar que la renovació és una gran notícia per al mundial, i va recordar que el traçat català ha estat lligat a MotoGP des dels inicis de Dorna i s’ha convertit en un fix del calendari del mundial.

EN MOTOS

Tres curses en cinc anys, i s’alternaran amb altres circuits de la Península
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)