Fórmula 1

Un ‘10’ per a Verstappen davant la seva afició

Fórmula 1. El neerlandès suma el desè triomf de la temporada en el GP dels Països Baixos en una cursa complicada i que va saber controlar

Max Verstappen va fer una gran cursa en el gran premi de casa seva i davant dels seus aficionats va aconseguir la seva desena victòria de la temporada i la quarta de manera consecutiva. El neerlandès de Red Bull va fer honor a un circuit de Zandvoort tenyit de taronja i en una cursa complicada va saber dominar des de l’inici, gestionar l’estratègia canviada de Mercedes a mitja cursa i, a dotze voltes del final, superar Lewis Hamilton, amb Mercedes, en la represa de la prova després d’un cotxe de seguretat. La segona posició va ser per s George Russell (Mercedes) mentre que Charles Leclerc (Ferrari) va completar el podi.

Lewis Hamilton ocupava el primer lloc a dotze voltes del final, però va ser superat per tres rivals i va quedar fora del podi. L’anglès no va canviar pneumàtics amb el safety car hi ho va pagar. Carlos Sainz (Ferrari) va fer una cursa per oblidar, amb diversos incidents. En la seva primera aturada per canviar pneumàtics, en la volta 15, la roda del darrere esquerra no estava preparada i el madrileny va estar aturat, esperant, més de deu segons del que és habitual. En l’última aturada en el pit lane es va tocar amb Fernando Alonso (Alpine) quan sortia de canviar pneumàtics i el van sancionar amb cinc segons. Això va fer que, tot i creuar cinquè la meta, va acabar vuitè. Fernando Alonso va fer una bona cursa i, des de la tretzena posició en què va sortir, va lluitar, va anar cap endavant i va acabar sisè.

GP dels Països Baixos
1r. M. Verstappen (Red Bull) 1h36:42.773
2n. G. Russell (Mercedes) a 4.041
3r. C. Leclerc (Ferrari) a 10.929
4t. L. Hamilton (Mercedes) a 13.016
5è. S. Pérez (Red Bull) a 18.168
6è. F. Alonso (Alpine) a 18.754
7è. L. Norris (McLaren) a 19.306
8è. C. Sainz (Ferrari) a 20 916
9è. E. Ocon (Alpine) a 21.117
10è. L. Stroll (Aston Martín) a 22.459
General
1r. M. Verstappen (Red Bull) 310 pts
2n. C. Leclerc (Ferrari) 201 pts
3r. S. Pérez (Red Bull) 201 pts
4t. G. Russell (Mercedes) 188 pts
5è. C. Sainz (Ferrari) 175 pts
6è. L. Hamilton (Mercedes) 158 pts
7è. L. Norris (McLaren) 82 pts
8è. E. Ocon (Alpine) 66 pts
9è. F. Alonso (Alpine) 59 pts
10è. V. Bottas (Alfa Romeo) 46 pts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)