Fórmula 1

Max Verstappen guanya el GP de Mèxic i suma la 14a victòria de la temporada

El pilot neerlandès estableix un nou rècord i supera els tretze triomfs en un mateix curs que compartia amb Michael Schumacher i Sebastian Vettel

Max Verstappen (Red Bull) ha dominat amb autoritat el Gran Premi de Mèxic i ha sumat la catorzena victòria del curs, millorant el rècord de tretze en un mateix any que compartia amb Michael Schumacher i Sebastian Vettel. El pilot neerlandès, que ja té assegurat el títol des de fa setmanes, encara disposarà de dues proves més per ampliarà els seus números i millorar els percentatges dels seus rivals. Red Bull ha encertat l’estratègia de pneumàtics i Verstappen ha arribat a meta amb un còmode avantatge de 15 segons sobre Lewis Hamilton (Mercedes). El mexicà Sergio Pérez (Red Bull) ha completat el podi i escala fins al segon lloc del campionat per davant de Charles Leclerc (Ferrari), que no ha pogut passar del sisè lloc, rere George Russell (Mercedes) i Carlos Sainz (Ferrari).

Calçat amb pneumàtics tous, Verstappen ha mantingut la posició preferent en la sortida. En els Mercedes, que han apostat per gomes mitjanes, Hamilton li ha guanyat la partida al seu company, Russell, i ha avançat fins al segon lloc. L’heroi local, Checo Pérez, també ha superat el britànic per col·locar-se tercer. El mexicà ha aguantat fins a la volta 24 per fer el primer canvi, però els tècnics han perdut massa temps (5 segons). Molt més ràpida ha estat l’operació amb el seu cap de files (2,5), que ha canviat en la volta 26 –ara amb pneumàtics mitjans– i ha reprès la cursa en tercer lloc, rere els dos Mercedes. L’estratègia de l’equip dels bòlids platejats ha estat canviar a pneumàtics durs –Hamilton en la volta 29 i Russell en la 34–, comptant que Red Bull tornaria a entrar al pit-lane. A 20 voltes del final de la cursa, Verstappen mantenia al voltant de 10 segons de marge sobre Hamilton, sense símptomes de degradació dels pneumàtics. Quedava clar que el pilot neerlandès ja no tornaria a canviar de gomes i intentaria gestionar-les fins al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)