Fórmula 1

La quinzena de Verstappen

Fórmula 1. El neerlandès guanya el GP d’Abu Dhabi. El subcampionat mundial és per a Leclerc, que és segon davant de Pérez, tercer, gràcies a un canvi d’estratègia de Ferrari

La quinzena victòria en una mateixa temporada per a Max Verstappen i el seu Red Bull va arribar en el darrer gran premi de la temporada, el d’Abu Dhabi. El neerlandès ja tenia el rècord en solitari de 14 i en va sumar una més. Aquest triomf al circuit de Yas Marina va ser força còmode per a Max Verstappen, ja que va sortir des de la posició preferent i només va abandonar, momentàniament, la primera plaça en el primer canvi de pneumàtics. El domini de la cursa del campió mundial va ser clar i va acabar l’any amb 15 triomfs en 22 curses.

L’emoció del darrer gran premi es va centrar en la lluita pel subcampionat mundial, que es va decantar per Charles Leclerc. El monegasc va acabar segon davant de Sergio Pérez. Els dos estaven empatats a punts i el que acabés al davant s’emportava el subcampionat. El mexicà va mantenir la segona posició en la sortida i es va distanciar una mica del monegasc, que era darrere seu. Després del primer canvi de pneumàtics, Sergio Pérez va continuar al davant i s’hi va mantenir fins a la volta 34 de les 58 del gran premi, quan va fer el segon canvi. Ferrari va decidir modificar la seva estratègia i Charles Leclerc no es va aturar per fer el segon canvi de pneumàtics. Això el va mantenir davant del mexicà amb 17 segons d’avantatge. Sergio Pérez va iniciar la remuntada amb uns pneumàtics més frescos, mentre que Charles Leclerc havia de conservar els seus. El mexicà va anar retallant les diferències a un ritme d’un segon per volta que l’havia de portar a atrapar el monegasc a quatre voltes del final. Sergio Pérez, però, va haver d’avançar Lewis Hamilton, que anava tercer abans d’abandonar, superar diversos doblats i va perdre temps. Charles Leclerc va saber conservar els seus pneumàtics i va creuar la meta segon amb 1.3 segons de marge respecte a Sergio Pérez. Això li va donar la segona posició en el mundial. El seu company d’equip Carlos Sainz va acabar quart, i això va donar el subcampionat mundial de constructors a Ferrari, al davant de Mercedes.

Fernando Alonso es va haver de retirar per problemes mecànics. L’alemany Sebastian Vettel, quatre vegades campió mundial, va disputar el seu darrer gran premi de Fórmula 1, ja que es retirava al final de la temporada. En la seva última cursa va ser desè i va sumar els darrers punts de la seva carrera.

L’ÚLTIMA DE VETTEL

El quatre vegades campió mundial es va retirar de la F1 amb una desena posició
GP Abu Dhabi
1r. M. Verstappen (Red Bull) 1h27:45.914
2n. C. Leclerc (Ferrari) a 8.771
3r. S. Pérez (Red Bull) a 10.093
4t. C. Sainz (Ferrari) a 24.892
5è. G. Russell (Mercedes) a 35.888
6è. L. Norris (McLaren) a 56.234
7è. E. Ocon (Alpine) a 57.240
8è. L. Stroll (Aston Martin) a 1:16.931
9è. D. Ricciardo (McLaren) a 1:23.268
10è. S. Vettel (Aston Martin) a 1:23.898
Mundial
1r. M. Verstappen (Red Bull) 454 pts
2n. C. Leclerc (Ferrari) 308 pts
3r. S. Pérez (Red Bull) 305 pts
4t. G. Russell (Mercedes) 275 pts
5è. C. Sainz (Ferrari) 246 pts
6è. L. Hamilton (Mercedes) 240 pts
7è. L. Norris (McLaren) 122 pts
8è. E. Ocon (Alpine) 92 pts
9è. Fernando Alonso (Alpine) 81 pts
10è. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) 49 pts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)