Fórmula 1

Verstappen fa la ‘pole’ i sortirà sisè perquè ha canviat la caixa de canvis

Leclerc acaba a vuit dècimes però ocuparà el primer lloc de la graella del GP de Bèlgica

Max Verstappen i el seu Red Bull han tornat a ser els més ràpids en una qualificació i han aconseguit la posició preferent en el GP de Bèlgica amb un temps d’1:46.168. El neerlandès ha estat molt superior als seus rivals i ha tret més de vuit dècimes (0.820) al segon classificat, aconseguint la vuitena pole de la temporada i la 28a de la seva carrera. Max Verstappen però, ha canviat la caixa de canvis, ha estat sancionat amb cinc places en la graella i sortirà des de la sisena posició en la cursa de diumenge. D’aquesta manera Charles Leclerc (Ferrari) ocuparà el primer lloc en la sortida, mentre que el seu company d’equip Carlos Sainz sortirà quart. Fernando Alonso (Aston Martin) ocuparà el novè lloc en la graella.

Les tres sessions de la qualificació han tingut condivions molt diverses. La Q1 s’ha disputat amb el circuit moll i amb els monoplaces amb els pneumàtics intermedis d’aigua, i el millor temps l’ha fet Charles Leclerc amb 1:58.300. L’asfalt s’ha anat assecant i a meitat de la Q2 ja s’han posat pneumàtics tous de sec i el millor temps l’ha marcat Oscar Piastri (McLaren) amb 1:51.534, mentre Max Verstappen ha anat al limit i ha acabat el desè, l’últim que passa a la Q3, en l’últim instant. En aquesta Q3 la pista estava molt seca i s’ha fet amb normalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)