Fórmula 1

Les vacances, bé?

Motor. El mundial de F-1 es reprèn després de l’aturada. Max Verstappen buscarà a casa el novè triomf seguit

El mundial de fórmula 1 torna a la competició després de l’aturada de l’estiu i tot sembla indicar que es mantindrà la mateixa tònica que abans i que el líder del mundial, i actual campió, continuarà amb el seu domini gairebé absolut. Max Verstappen i el seu Red Bull van guanyar deu de les dotze curses de la primera part de la temporada, i va ser segon en les altres dues. El neerlandès va pujar al més alt del podi en les vuit darreres curses de manera consecutiva.

Tot fa pensar que Max Verstappen continuarà amb la seva gran ratxa de resultats en l’inici de la segona part de la campanya en què es disputaran deu curses més. La primera és el GP dels Països Baixos, i el neerlandès buscarà la novena victòria seguida i onzena de la temporada, davant dels seus entregats aficionats. El circuit de Zandvoort tornarà a ser l’escenari del GP dels Països Baixos, en què Max Verstappen ha aconseguit la victòria en les dues darreres edicions, els anys 2021 i 2022.

Si Max Verstappen guanya aquest cap de setmana igualarà el rècord històric de més victòries consecutives, que està en nou. Aquest registre el va aconseguir Sebastian Vettel l’any 2013, en què es va imposar en les nou darreres curses del campionat i va tancar l’any amb un total de tretze victòries, el seu rècord personal de triomfs en la fórmula 1.

Després de gairebé un mes sense curses, ara se’n disputaran dues de consecutives, aquest gran premi neerlandès i el GP d’Itàlia el 3 de setembre, que tancaran la temporada europea. El mundial de F-1 marxarà després cap a Àsia al mes de setembre, i a l’octubre i al novembre hi hauran les curses del continent americà, i el mundial es tancarà en el GP d’Abu Dhabi.

En la classificació general del mundial, Max Verstappen suma 314 punts i en té 125 d’avantatge sobre el seu company d’equip Sergio Pérez, mentre que el tercer és Fernando Alonso, amb 149 punts, i està a 165 del neerlandès, més diferència dels que ha sumat fins ara.

Mundial pilots
1r. Max Verstappen (Red Bull) 314 pts
2n. Sergio Pérez (Red Bull) 189 pts
3r. Fernando Alonso (A. Martin) 149 pts
4t. Lewis Hamilton (Mercedes) 148 pts
5è. Charles Leclerc (Ferrari) 99 pts
6è. George Russell (Mercedes) 99 pts
7è. Carlos Sainz (Ferrari) 92 pts
8è. Lando Norris (McLaren) 69 pts
9è. Lance Stroll (Aston Martin) 47 pts
10è. Esteban Ocon (Alpine) 35 pts
Mundial equips
1r. Red Bull 503 pts
2n. Mercedes 247 pts
3r. Aston Martin 196 pts
4t. Ferrari 191 pts
5è. McLaren 103 pts
Les curses que falten
GP dels Països Baixos 27 d’agost
GP d’Itàlia 3 de setembre
GP de Singapur 17 de setembre
GP del Japó 24 de setembre
GP de Qatar 8 d’octubre
GP dels Estats Units 22 d’octubre
GP de Mèxic 29 d’octubre
GP del Brasil 5 de novembre
GP de Las Vegas 18 de novembre
GP d’Abu Dhabi 26 de novembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)