Fórmula 1

Esports

Gil de Ferran, pilot brasiler bicampió de l’IndyCar Series dels Estats Units

Guanyador del Gran Premi de les 500 Milles d’Indianapolis l’any 2003

L’expilot brasiler Gil de Ferran va morir divendres, dia 29, a l’edat de 56 anys, a causa d’una aturada cardíaca mentre competia al circuit de The Concours Club d’Opa-locka, a Florida (Estats Units), segons ha informat la Confederació Brasilera d’Automobilisme (CBA).

Nascut a París però nacionalitzat brasiler, era fill del mecànic Luc de Ferran. La seva trajectòria com a pilot d’automobilisme va començar als anys noranta a la Fórmula Ford i Fórmula 3. L’any 1992 va aconseguir set victòries en el campionat de la Gran Bretanya de Fórmula 3 i es va emportar el títol. Posteriorment, com que no va rebre cap oferta de la Fórmula 1, va llançar-se a participar en la IndyCar Series dels EUA. L’any 2000 i l’any 2001 va assolir el campionat amb l’equip Penske, i l’any 2003 va obtenir el seu major èxit sent campió de la popular cursa de les 500 Milles d’Indianapolis. Més endavant també va disputar les American Le Mans Series, on va acabar subcampió després de guanyar cinc de les deu carreres. Un cop retirat, va treballar com a director esportiu de l’equip BAR-Honda de la Fórmula 1 (2005-2007) i de l’equip de McLaren (2018-2021), sent-ne també consultor d’equip.

Stefano Domenicali, president de la Fórmula 1, ha volgut expressar a través d’una nota informativa el seu condol i l’ha volgut recordar com una persona increïble i un veritable campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)