Ral·lis

Peláez-Chamorro dominen de principi a fi l’onzè Ral·li Lloret

Com ja és tradició els darrers anys, la ciutat de Lloret de Mar ha obert un cop més la temporada de motor al nostre país. La prova organitzada per V-Line Org, amb el recolzament de l’Ajuntament de Lloret de Mar, sumava més de 160 quilòmetres cronometrats dividits en dues etapes de competició. Tot i puntuar pel Campionat de Catalunya de l’especialitat, l’atractiu entorn i la bona feina de l’equip organitzatiu ha tornat a atraure molts equips, un total de 120, amb una notable i creixent participació estrangera. Les categories de Velocitat, Regularitat Sport, Regularitat i Legend han omplert de motor els carrers de la vila lloretenca i les millors carreteres de Girona.

En el terreny esportiu, l’equip format per José Luís Peláez i Alberto Chamorro, habituals del Supercampeonato de España, no ha donat opció a la resta de competidors i s’ha proclamat guanyador de l‘onzena edició del Rally Lloret. Albert Orriols i Xevi Moreno foren segons, amb Pablo Díez i Esther De la Torre al tercer lloc.

El domini de la dupla espanyola es començà a gestar durant l’etapa nocturna de divendres. Ni la pluja ni una desafortunada punxada al segon pas pel tram de Cladells van apartar Peláez i Chamorro d’un liderat al que tan sols Orriols va ser capaç d’acostar-s’hi. A la segona etapa van confirmar el seu bon estat de forma imposant-se finalment en 10 dels 12 trams de la cita gironina per arribar al Passeig Marítim amb quasi un minut d’avantatge sobre els seus rivals. Peláez declarava: “Estem súper contents del resultat, hem provat per primer vegada l’Škoda Fabia RS Rally2 en asfalt i m’ha encantat. Els trams molt espectaculars i tècnics, he gaudit molt des del principi. Moltes gràcies a l’organització, esperem poder repetir l’any que ve!”

Després d’un cap de setmana on hi ha hagut climatologia variable, amb pluges divendres a la nit que van dificultar molt l’elecció de pneumàtics, la lluita per completar el podi va comptar amb diversos protagonistes. El vigatà Albert Orriols, amb Xevi Moreno a les notes, aconseguia obrir un forat amb els seus perseguidors per rodar tranquil·lament a la segona posició durant tot el ral·li fins passar l’arc del podi a Lloret amb el seu Škoda Fabia Rally2 evo. Després d’haver superat la difícil etapa del divendres amb nota, el seu ritme el va dur a guanyar entre els pilots que puntuaven pel Campionat de Catalunya.

En una intensa lluita per aconseguir l’últim esglaó del podi, Pablo Díez i Esther de la Torre aprofitaven una punxada dels rivals per assegurar-se la tercera posició. Els de Terra Training Motorsport han protagonitzat un bonic duel amb els francesos Arnaud Genescà i Valentin Augé que s’intensificà durant el matí de dissabte. Finalment Díez-De la Torre els van superar amb 25.7” de marge. L’anglès Freddie Milne, amb la copilot irlandesa Hannah McKillop a la seva dreta han tancat el top cinc final amb un altre Škoda després d’haver errat amb els pneumàtics a la complicada etapa de divendres. De fet cal destacar que les deu primeres posicions les ocupen vehicles de la categoria Rally2 de la marca txeca.

Entre els vehicles de Dues Rodes Motrius els millors classificats foren els francesos Julien Macary i Valentin Soriano amb un bonic Peugeot 208 amb una destacada actuació que els ha dut a acabar per davant de l’equip català format per Aleix Arcarons i Christian Gómez (Peugeot 208 Rally4) i dels també francesos Pruja-Samabando (Renault Clio R3T).

La Regularitat també hi diu la seva

En Regularitat Sport el Porsche 911 SC de Jordi Fanlo i Daniel Robledillo ha estat encapçalant la classificació fins el darrer moment aconseguint una àmplia victòria sobre Ignasi Segura – Marc Vila (BMW 325i) i Jordi Auret – Gil Tarabal (Renault 5 GT Turbo) en una complicada prova pel seu llarg quilometratge i les condicions meteorològiques canviants. A la modalitat de Regularitat vencien uns autèntics especialistes, Carles Miró i Ivan Matavacas, amb Porsche, seguits pels equips Segú-Molist (VW Golf) i Rosa-Solés (Peugeot 205) en un final molt ajustat que no es va decidir fins a l’últim tram. Entre ambdues categories sumaven més de 40 inscrits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)