Ral·lis

El ral·li Illes Canàries formarà part del mundial el 2025 i el 2026

El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada ja havia quedat exclòs del calendari de l’especialitat el 2023 i el 2024

El Ral·li Illes Canàries debutarà el 2025 al mundial de ral·lis (WRC) després de quatre dècades com a prova puntuable del campionat europeu, amb un compromís que abasta dues temporades i que suposa el retorn de l’Estat espanyol al circuit internacional de l’especialitat després que el 2023 i el 2024 el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada ja no formés part del programa. Avui ha tingut lloc a Las Palmas de Gran Canària la signatura del conveni pel qual els promotors del ral·li, les institucions canàries, la Real Federació Espanyola d’Automobilisme (RFEA) i la direcció general de la WRC es comprometen al desenvolupament del certamen al marc del mundial. En base al conveni subscrit avui, i que haurà de referendar-se al comitè de la FIA, el Ral·li Illes Canàries serà la cita de la WRC a l’Estat espanyol per dues temporades, el 2025 i 2026, any que coincideix, a més, amb el 50 aniversari de la prova insular.

Abans de la prova canària, el ral·li Catalunya havia estat en les tres últimes dècades una cita pràcticament fixa en el calendari del campionat del món, tot i que el 2023 i el 2024 ja no en formava part. La cursa catalana va entrar en el calendari el 1991. Les dues primeres edicions –els anys 1991 i 1992–, només van ser puntuables per al mundial de pilots. L’any 1994 no va estar en el calendari del mundial, ja que va entrar en una rotació imposada per la FIA i només va puntuar per al campionat de 2 litres. Des de l’any 1995 fins al 2022 el ral·li Catalunya va estar sempre en el calendari del mundial, i només es va deixar de disputar el 2020 per culpa de la pandèmia.

El promotor del Ral·li Illes Canàries, Germán Morales, s’ha mostrat encantat d’haver aconseguit la que era “aspiració” dels organitzadors de l’esdeveniment des que van arrencar fa mig segle, i ha agraït a tots els que ho han fet possible, des de institucions a empreses patrocinadores, forces de seguretat i afició al motor de l’arxipèlag. Morales ha afirmat, en una roda de premsa, que aquest camí ha estat “llarg, no exempt de dificultats”, fins al punt que ha assegurat que al principi els directius de la WRC “no confiaven gaire a les Canàries”, però que va ser venir a les illes per primera vegada i començar a veure’l possible.

En aquest sentit, el director general de la WRC, Jona Seibel, ha dit que estan “molt emocionats” per anunciar el retorn del mundial a Espanya el 2025, i que se celebri per primera vegada a les Canàries. “Han demostrat durant anys que poden organitzar un ral·li d’alt nivell, estem plenament convençuts que es desenvoluparà amb èxit”, ha insistit per després afegir que tenen “importants socis que van saber des del principi els beneficis importants que pot suposar una prova d’aquest calibre”, així com una gran afició a l’esport.

Una impressió que ha compartit el president de la RFEA i vicepresident de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA), Manuel Aviñó: “Espanya i les Canàries són un referent mundial, ho dic convençut perquè tenim la millor organització, la millor afició, la millor climatologia , els millors paisatges i els millors trams”. Per això, no ha dubtat a assenyalar que aquest és un “gran dia” per a l’automobilisme a Espanya i la seva afició, perquè s’aconsegueix “recuperar una cosa que mai no es va haver de perdre”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)