MotoGP

Gran capità

Motor. Aleix Espargaró anuncia que posarà el punt final a vint anys de carrera com a pilot a temps complet en el mundial un cop s’acabi el curs

L’emoció va planar sobre el Circuit de Barcelona-Catalunya, la vigília dels primers entrenaments del GP de Catalunya de MotoGP. Aleix Espargaró (Granollers, 1989) va escollir el seu circuit per anunciar que posarà el punt final a la seva carrera com a pilot a temps complet un cop s’acabi el curs. Acompanyat per pilots, mànagers, tècnics i, és clar, la seva família, Espargaró va dir que aquell nen que va créixer a tocar del Circuit, sentint la fressa dels motors, estaria “feliç i orgullós” d’aquests vint anys en l’alta competició. L’aplaudiment unànime de tot el pàdoc cap a un pilot respectat i admirat arreu va ser el preàmbul de l’acció a la pista, que engega avui a Montmeló.

En l’hora del balanç, Aleix definia la seva carrera com a “desestructurada” i agraïa al seu equip, Aprilia, que li hagi permès d’arribar als trenta anys guanyant curses. En el vuitè any amb la marca de Noale, Espargaró ha esdevingut el capitano indiscutit del box, després d’haver superat uns primers cursos molt feixucs. Per això s’ha tatuat aquest àlies al braç –en italià–, com a mostra d’agraïment a Aprilia. Després de tants alts i baixos, els últims tres anys han estat esplendorosos: el primer podi, el 2021; la primera victòria, el 2022, i el primer doblet, el 2023, quan Aleix i el seu company Maverick Viñales van dominar el GP de Catalunya.

Espargaró va reconèixer que tal vegada altres pilots han tingut més talent que ell. “Però treballant fort he assolit un altíssim nivell.” És una opinió generalitzada: “És el pilot més treballador de MotoGP”, el va lloar Marc Márquez, un dels que van voler ser al costat del capità en el seu comiat.

EL PROTAGONISTA

Els pilots desitgen que sigui dimecres per volar a les curses. Jo també, abans. Ara preferiria estar-me a casa, per això he pres la decisió
Aleix Espargaró
aprilia
He tingut el privilegi de decidir quan parar. No és just estar al 95% en comptes del 101%
Aleix Espargaró
aprilia
326
curses
disputades, en totes les categories. Sols el superen Valentino Rossi i Andrea Dovizioso.

L’exemple d’en Pol

Aleix Espargaró es va emocionar quan va citar el seu germà Pol, que enguany ja s’havia retirat de la competició activa després de superar una greu lesió. Aleix va revelar que el seu exemple va influir decisivament en la decisió. “Ha canviat molt, el veig molt feliç. No m’ho esperava; m’ha fet veure que hi ha vida més enllà de les motos. Veure’l tan feliç em va empènyer una mica més cap a aquesta decisió.” El pilot va reconèixer que al començament del curs ja no ho veia clar. “Per anar a Austin [a l’abril] em va costar fer la maleta. El cap em diu que encara puc ser competitiu, però el cor em demana de passar més temps a casa. En aquesta feina, si no estàs al 100%, val més deixar-ho.” Amb tot, vol continuar gaudint de la moto, i va fer entendre que podria continuar com a provador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)