Fórmula 1

Sabata de son peu

Fórmula 1. Lando Norris bat Max Verstappen de dues centèsimes en el qualificatiu, s’endú la posició preferent al Circuit de Barcelona-Catalunya i avisa Red Bull que McLaren és allà

La fórmula 1 ja té el que sempre somia: un equip capaç de parar els peus al dominador del moment, amb regularitat i autoritat. Max Verstappen i Red Bull continuen manant i no han perdut pas l’etiqueta de favorits. Però han trobat sabata de son peu, perquè McLaren és allà. Ahir, el neerlandès anava pel camí de signar la segona posició preferent consecutiva al Circuit de Barcelona-Catalunya, quan Lando Norris va reblar el clau amb un registre de poc més de setanta-un segons, dues centèsimes millor que Max. Els 104.223 espectadors (4.000 més que l’any passat) van quedar bocabadats. Allò era històric. No debades, és la volta més ràpida que s’ha fet mai en els 34 anys de vida del Circuit, independentment del traçat o la fesomia dels autos.

Diferències mínimes

Per deixar-ne constància, l’any passat Verstappen es va endur la posició preferent al Circuit amb un registre d’1:12.272, i prop de mig segon d’avantatge sobre el seu veí en la primera línia de la graella. Amb aquest temps, avui arrencaria tretzè. Barallant-se amb un Sauber i un Haas, dos equips de la segona meitat del grup.

Si les dues centèsimes que van donar la glòria a Norris semblen un marge ben minso, les dues mil·lèsimes que van separar els Mercedes de Lewis Hamilton i George Russell, en la segona línia, són un empat virtual. Els W14 van desplaçar els Ferrari, de Charles Leclerc i Carlos Sainz, a la tercera línia, però tots quatre van fer un temps d’1:11.7, separats de 35 mil·lèsimes (tot just cinc entre els dos de vermell). Una dècima més lent va rodar l’Alpine de Pierre Gasly. El nomenament de Flavio Briatore com a nou assessor de l’equip sembla haver-los provat, ja que els dos autos blaus van entrar en la Q3. També el segon Red Bull, de Sergio Pérez –feia tres curses que no ho aconseguia–, però el mexicà arrossega una sanció i sortirà onzè.

Ensurt a can McLaren

Al matí, McLaren va patir un incendi a la cuina de la seva base al pàdoc. Tot va quedar en un ensurt i l’equip va agrair la ràpida resposta dels bombers i el personal del Circuit.

PROTAGONISTES

Ha estat una volta perfecta. L’objectiu és convertir-la en una victòria, però serà difícil
Lando Norris
mclaren
En un circuit com aquest m’esperava estar al davant, però els altres ens empaiten
Max Verstappen
red bull
1r Lando Norris (McLaren) 1:11.383 2n Max Verstappen (Red Bull) 1:11.403 3r Lewis Hamilton (Mercedes) 1:11.711 4t George Russell (Mercedes) 1:11.703Charles Leclerc (Ferrari) 1:11.731Carlos Sainz (Ferrari) 1:11.736Pierre Gasly (Alpine) 1:11.857Esteban Ocon (Alpine) 1:12.125Oscar Piastri (McLaren) s/temps 10è Fernando Alonso (Aston Martin) 1:12.128 11è Sergio Pérez (Red Bull) 1:12.061* 12è Valtteri Bottas (Sauber) 1:12.227 13è Nico Hülkenberg (Haas) 1:12.310 14è Lance Stroll (Aston Martin) 1:12.372 15è Guanyu Zhou (Sauber) 1:12.738 16è Kevin Magnussen (Haas) 1:12.937 17è Yuki Tsunoda (Visa RB) 1:12.985 18è Daniel Ricciardo (Visa RB) 1:13.075 19è Alex Albon (Williams) 1:13.153 20è Logan Sargeant (Williams) 1:13.509

Mari Boya, vencedor en F3

Mari Boya va guanyar la primera cursa del dia al Circuit de Barcelona-Catalunya, la cursa esprint de fórmula 3. Amb la graella invertida, el pilot aranès de Campos arrencava tercer, rere els pilots de Trident, Ramos i Meguetounif. Boya pensava sortir a l’atac i mirar d’escapar-se, però en l’arrencada es va haver de conformar a mantenir el tercer lloc. Els dos primers, però, es van autoeliminar en la tercera volta, quan el pilot francès va mirar d’avançar agosaradament el seu company mexicà. El català va heretar el cap de cursa i el va mantenir fins al final. És la primera victòria en la categoria de bronze del pilot del RACC. En la cursa de F2, Pepe Martí va ser catorzè.