MotoGP

Bagnaia confirma la posició preferent a Assen i Viñales és tercer rere Martín

L’italià Pecco Bagnaia (Ducati), el vigent campió del món, ha confirmat avui al matí el domini que va exercir divendres i ha segellat la posició preferent del Gran Premi dels Països Baixos al mític circuit d’Assen. És la dinovena pole del pilot transalpí, que ha manat en quatre sessions consecutives. El madrileny Jorge Martín (Ducati), el líder del mundial, ha estat segon a 0.081 i el rosinc Maverick Viñales (Aprilia) ha reconfirmat els bons temps –a 0.411–de les sessions de divendres i sortirà tercer també en la primera fila. Sense fer soroll, Àlex Márquez (Ducati) ha signat el quart millor registre, per davant d’Aleix Espargaró (Aprilia), que ha tingut problemes durant la sessió però que s’ha acabat aferrant a la pista. Marc Márquez (Ducati) sortirà en la setena posició.

Bagnaia ha marcat el primer millor temps, però el madrileny Jorge Martín (Ducati), tot just en la seva primera volta, li ha pispat provisionalment el millor registre amb 1:30.877. Esperonat, el campió ha rebaixat encara més el seu temps –rebaixant en mig segon les previsions– i s’ha enlairat al capdamunt amb 1:30.540, nou dècimes menys que la pole del 2023. Martin ha seguit perseverant però s’ha hagut de confirmar amb el segon lloc a tan sols 0.081.

En Moto2, la posició preferent l’ha signat el murcià Fermín Aldeguer (Boscoscuro), el gironí Albert Arenas (Kalex) ha fet el sisè millor temps i el pilot de Sant Andreu de la Barca Xavier Artigas (Forward) ha estat 27è. En Moto3, el pilot del Prat de Llobregat Joel Esteban (CF Moto) ha estat novè i la pole l’ha segellat el valencià Ángel Piqueras (Honda)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)