Fórmula 1

George Russell aprofita l’accident entre Norris i Verstappen i guanya a Àustria

El britànic de l’equip Mercedes s’ha imposat al Red Bull Ring per davant d’Oscar Piastri i Carlos Sainz

George Russell (Mercedes) s’ha imposat en el Gran Premi d’Àustria de Fórmula 1 aprofitant l’accident entre Lando Norris (McLaren) i Max Verstappen (Red Bull), on tots dos han punxat. El britànic ha estat acompanyat al podi per Oscar Piastri (McLaren) i Carlos Sainz (Ferrari), segon i tercer, respectivament. Lewis Hamilton (Mercedes) ha acabat quart, seguit de Verstappen, Nico Hülkenberg (Haas), Sergio Pérez (Red Bull), Kevin Magnussen (Haas), Daniel Ricciardo (RB) i Pierre Gasly (Alpine).

Final de pel·lícula

A la sortida, Verstappen es mantenia primer, mentre que Russell i Norris lluitaven per la segona posició, amb el segon com al guanyador. Per la part mitjana de la graella, Charles Leclerc (Ferrari) tocaria el seu cotxe amb el de Piastri, perdent tota opció de sumar punts. Poc després, Russell es consolidaria en la tercera posició i Sainz es col·locaria quart. Mentrestant, Verstappen s’escapava i Norris no podia atrapar-li.

Passaven les voltes i, amb alguns avançaments, començaven les primeres aturades. A la volta 21, un toc entre Guanyu Zhou (Sauber) i Fernando Alonso (Aston Martin), amb l’asturià sancionat amb 10 segons per aquesta acció. Qui també seria sancionat és Hamilton amb 5 segon per passar la línia blanca quan anava a aturar-se.

Arribava la meitat de la cursa i Max patia amb les seves rodes, la qual cosa aprofitava Lando Norris per apropar-se al neerlandès. En la volta 49, mentrestant, Piastri passava a Hamilton per la quarta posició. Quatre voltes més tard, Norris atrapava al líder del campionat i, en la volta 59, Norris es llançava sobre el pilot de Red Bull, però, en sortir-se de la pista, va retornar la posició.

A 8 voltes del final, Norris tornava a avançar a Verstappen, però aquesta vegada, Max havia estat qui s’havia passat. Una volta més tard, al revolt número 3, tots dos es tocaven i punxaven una de les seves rodes, provocant una aturada de tots dos i la retirada del pilot britànic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)