Més motor

Objectiu: líder en l’aturada de l’estiu

Motor. Àlex Palou intentarà mantenir el primer lloc de l’IndyCar al GP de Toronto, que es disputa avui en un circuit urbà

El GP de Toronto serà el darrer de l’IndyCar abans de l’aturada de gairebé un mes a l’estiu. Àlex Palou intentarà mantenir el lideratge després d’haver cedit punts en la doble cursa que es va disputar a l’oval d’Iowa el cap de setmana passat. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor ocupa el primer lloc amb 379 punts i en té 35 d’avantatge sobre Will Power, 52 de marge respecte al tercer, que és Pato O’Ward, i 57 sobre Scott Dixon.

Àlex Palou va cedir punts amb tots ells el cap de setmana passat a Iowa, sobretot perquè en la cursa de dissabte va topar amb el mur de l’oval, va abandonar, va ser el 23è i només va sumar 7 punts, ja que a l’IndyCar puntuen tots els participants encara que no arribin a meta. Will Power també va fer una mala cursa i només va recuperar 5 punts, però Pato O’Ward en va sumar 33 més que el català i Scott Dixon, 25. El més beneficiat va ser Scott McLaughlin, l’actual quart de la general, que va guanyar i va retallar 46 punts a Àlex Palou.

Malgrat aquest mal resultat de dissabte, el pitjor de tota la temporada, el català es va refer i va minimitzar els danys al ser segon en la cursa de diumenge, tot i que va quedar darrere de Will Power, el seu rival més directe. L’australià li va treure 8 punts més per un total de 13 el cap de setmana, però amb la resta va ser ell el que els va treure punts.

La regularitat

El GP de Toronto es disputa en un circuit urbà i malgrat que Àlex Palou no hi ha guanyat mai, va ser segon l’any passat i sisè el 2022. Aquesta temporada el català ha guanyat dues curses, ha acabat nou vegades entre els cinc primers en les curses puntuables, i va ser 16è a Detroit, després de topar lleument amb un altre monoplaça (15 punts), i va abandonar en la primera cursa de Iowa essent el 23è i sumant 7 punts.

Després de la cursa al Canadà, l’única del campionat que es disputa fora dels Estats Units, l’IndyCar es reprendrà el dissabte 17 d’agost amb el GP de Madison, després de 27 dies sense curses. La competició entrarà en la recta final i es disputaran quatre proves en només 16 dies, ja que el diumenge 25 es disputa el GP de Portland i el cap de setmana del 31 d’agost i 1 de setembre es tornaran a fer dues curses en un cap de setmana a Milwaukee. L’IndyCar acabarà el 15 de setembre a Nashville.

ELS RIVALS DE PALOU

El pilot català supera per 33 punts el segon, Power, i 52 el tercer, O’Ward
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)