MotoGP

L’intens duel entre Bagnaia i Martín: 5 punts

MotoGP. El campió i el subcampió mundial s’han anat alternant en el primer lloc de la general i fins i tot han estat empatats a punts

Francesco Bagnaia i Jorge Martín mantenen un intens duel per la primera posició de la general de MotoGP que els ha portat a estar separats per només 5 punts (275 a 270) quan s’acaba de superar la meitat del campionat. La igualtat entre el campió i el subcampió mundial és tanta que van arribar a estar empatats a punts (250) després de la cursa a l’esprint de dissabte passat del GP d’Àustria. S’han completat onze grans premis i en queden nou per disputar; el pròxim serà del 30 d’agost a l’1 de setembre al Motorland d’Aragó.

L’italià i el madrileny han estat els dos únics pilots que han ocupat el primer lloc de la general, i s’han anat intercanviant aquesta posició diverses vegades. Jorge Martín va ser el primer líder en guanyar la primera cursa a l’esprint –la victòria val 12 punts–, però després Francesco Bagnaia es va situar primer al final del primer gran premi en guanyar la cursa de diumenge, que suma 25 punts. El madrileny va recuperar el lideratge i el va mantenir amb diferents avantatges de punts fins al GP d’Alemanya, just abans de les vacances de l’estiu, en què l’italià es va situar primer. En la represa del campionat s’han disputat dos grans premis i al final de cadascun hi ha hagut canvi de líder.

Tres doblets de l’italià

Aquest cap de setmana Francesco Bagnaia ha guanyat les dues curses –l’esprint i la de gran premi– al Red Bull Ring i va sumar el seu tercer doblet de la temporada. L’italià suma tres victòries dissabte i set diumenge –quatre de seguides–, en els onze grans premis disputats fins ara, mentre que Jorge Martín en suma quatre i dues. Francesco Bagnaia, però, també suma més zeros que el seu rival, ja que no ha puntuat en quatre curses a l’esprint i en una de gran premi, mentre que Jorge Martín s’ha quedat sense punts en una cursa de dissabte i dues de diumenge.

No hi ha dubte que Martín és millor en les curses a l’esprint i els dissabtes acumula 95 punts, 38 més que Bagnaia (57). Els diumenge l’italià és molt més efectiu i segur i ha sumat 218 punts, 43 més que el madrileny, que ha arribat a 175.