Més motor

Palou guanyarà el títol si és novè l’últim dia

Motor. El català té 33 punts més que Power a falta de la cursa de Nashville, i amb 22 punts més revalidarà el campionat de la IndyCar

Àlex Palou i el seu equip Chip Ganassi tenen clars els comptes per revalidar el títol de la IndyCar i guanyar el tercer del pilot català. Si finalitza en la novena posició en l’oval de Nashville el 15 de setembre serà el campió. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor arriba a la darrera cursa com a líder i amb 33 punts d’avantatge sobre el segon classificat, Will Power. Queden 54 punts en joc, 50 per a la victòria, un per a la pole, un per anar una volta primer i dos per ser el que va més voltes primer, i si l’australià els sumés tots se situaria amb 546 punts. Per tant, Àlex Palou necessita acabar novè (22 punts) per arribar als 547 punts i aconseguir el títol. Hi ha moltes altres combinacions si Will Power no suma la totalitat de punts i això permetria al pilot català finalitzar més enrere.

El que s’ha de tenir en compte és que si els dos pilots quedessin empatats a punts el títol seria per a l’australià ja que el desempat és per nombre de victòria i Will Power n’ha aconseguit tres i Àlex Palou dues. La possibilitat d’empatar és factible, ja que si Will Power no fa la posició preferent però sí que suma els altres punts, 53, pot arribar als 545 punts. Si Àlex Palou acabés desè (20 punts) també sumaria 545 punts i no seria el campió.

El tercer aspirant de manera matemàtica al títol de la IndyCar, el neozelandès Scott McLaughlin, és a 50 punts del català i quedarà descartat en el moment que Àlex Palou completi una volta de la cursa. Tots els participants, fins i tot l’últim classificat, sumen cinc punts.

En un oval per acabar

El títol de la IndyCar es pot decidir per pocs punts, i més tenint en compte que es disputa en un oval on els canvis i les situacions de cursa van molt ràpid. En la darrera prova de diumenge Àlex Palou va tenir problemes i va iniciar la cursa últim i a 28 voltes de la resta de pilots. Es va mantenir en pista, va aprofitar els abandonaments dels rivals, va acabar 19è i va sumar 11 importants punts. Will Power va lluitar per la victòria en la primera meitat de la prova i va ser líder virtual del campionat durant moltes voltes, però passada la meitat de la cursa va fer una virolla ell sol en un revolt del circuit oval quan estava entre els cinc primers. Va fregar el mur i va perdre moltes posicions. Tot i que es va recuperar, només va poder acabar desè, que són 20 punts, més un per anar líder algunes voltes. Al final Will Power només va retallar 10 punts a Àlex Palou en el campionat.

Poden guanyar el títol
1r Àlex Palou 525
2n Will Power 492 (-33)
3r Scott McLaughlin 475 (-50)
Última cursa
Big Machine Music City GP
Oval de Nashville
15 de setembre
Punts en joc
Victòria 50
Posició preferent 1
Una volta primer 1
Qui fa més voltes primer 2
Total 54
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)