Més motor

Palou té la paella pel mànec

Motor. El pilot català en fa prou avui a l’oval de Nashville (21 h) amb una novena posició, faci el que faci l’australià Will Power, per assegurar-se el seu tercer títol de la IndyCar en quatre anys

Àlex Palou (Chip Ganassi) té avui al circuit oval de Nashville en la darrera cursa del campionat, programada a 206 voltes, la paella pel mànec per guanyar per tercera vegada la IndyCar en els últims quatre anys. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor és líder amb un marge de 33 punts sobre l’australià Will Power (Team Penske) i en faria prou amb una novena posició, amb la qual sumaria 22 punts i enllestiria el títol, això sempre que el seu perseguidor sumés el màxim de punts possibles. El sistema de puntuació de la IndyCar és singular i atorga un màxim de 54 punts: 50 per la victòria, un per la pole, un per anar una volta primer i dos per ser el pilot amb més voltes primer. Si l’australià els sumés tots se situaria amb 546 punts. Per tant, Palou necessitaria acabar novè (22 punts) per arribar als 547 punts i alçar el títol. Hi ha moltes altres combinacions si Power no suma la totalitat de punts i això permetria al pilot català acabar encara més enrere.

El que també s’ha de tenir en compte és que si els dos pilots quedessin empatats a punts el títol seria per a l’australià ja que el desempat és per nombre de victòries i Power n’ha aconseguit tres per dues del català. Scott McLaughlin –tercer (475 punts)–, té opcions matemàtiques remotes. Si Palou surt i fa una volta ja no n’hi quedarà cap ni una. Els ovals no han estat precisament un terreny adobat per a Palou, que ahir va ser 15è en els entrenaments. Powell va acabar quart. En els cinc precedents del curs s’ha imposat el Penske.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)