MotoGP

Marc Márquez és el rei en males condicions i torna a guanyar set dies després

El cerverí ha aprofitat uns minuts amb pluja i la pista mullada per situar-se primer

Marc Márquez (Ducati) ha demostrat que és el més llest i el rei pilotant sobre condicions complicades i ha sumat la seva segona victòria seguida en només set dies. El cerverí ha aprofitat la pluja que ha caigut durant uns minuts en la cursa del GP de San Marino per situar-se en la primera posició i s’ha mantingut al davant fins a la meta. Francesco Bagnaia (Ducati) ha acabat segon a més de tres segons, mentre que el líder del mundial Jorge Martín ha entrat a canviar la moto quan ha començat a ploure, s’ha equivocat perquè no ha anat a més, i ha acabat quinze a una volta.

En la sisena volta ha començat a ploure i el primer que ha decidit entrar a box i canviar la moto per la que tenia pneumàtics d’aigua ha estat Jorge Martín que anava segon. Marc Márquez ha estat el que ha aprofitat millor les males condicions de la pista i la incertesa d’alguns pilots, i en una volta ha passat de la cinquena posició a la primera. Francesco Bagnaia l’ha seguit i han afrontar una voltes complicades sota la pluja. Un parell de voltes després ha parat de ploure i Jorge Martín els pilots que havien canviat de moto, entre ells Maverick Viñales, Aleix Espargaró –que s’ha acabat retirant–; i Àlex Rins ho han tornat a fer per continuar amb pneumàtics de sec. Tots han perdut una volta respecte als primers classificats.

Per davant Marc Márquez ha anat incrementant el seu avantatge i Francesco Bagnaia no ha arriscat ha acabat segon i s’ha situat a només 7 punts de Jorge Martín en el mundial. Àlex Márquez (Ducati) ha acabat sisè, mentre que Pol Espargaró (KTM) que competia amb una invitació ha ocupat el desè lloc. Maverick Viñales (Aprilia) ha acabat setzè i Àlex Rins (Yamaha) dinovè, tots dos a una volta.

Albert Arenas (Kalex) ha finalitzat en la novena posició de Moto2. El gironí estava sisè en la graella, ha fet una bona sortida i s’ha arribat a posar tercer, però s’ha assentat en la cinquena plaça. A mesura que han anat passant les voltes ha perdut posicions i ha acabat en la novena. Jeremy Alcoba (Kalex) ha ocupat el dissetè lloc i Xavier Artigas (Forward) ha estat el 26è. La victòria ha estat pel japonès Ai Ogura (Boscoscuro), la tercera de l’any, i és el nou líder del mundial.

En Moto3 Joel Esteban (CFMoto) ha sortit des de la 24a posició i en els primers revolts de la primera volta ha hagut de sortir de la pista perquè havien caigut tres pilots i els ha hagut d’esquivar. El català ha perdut més de quinze segons i ha tornat a la pista en la darrera posició. Ha finalitzat en la 22a plaça. La victòria l’ha aconseguit el valencià Àngel Piqueras (Honda), de 17 anys, que ha remuntat des de la 17a posició després de complir una sanció de dues long lap.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)