MotoGP

La segona de Marc retrona

MotoGP. El cerverí agafa el gust a les victòries amb dues de seguides i, quan falten set grans premis i 259 punts de mundial –els mateixos que ell, tercer, té ara–, se situa a 53 punts del líder, Martín

La 61a victòria de Marc Márquez en MotoGP, celebrada amb èmfasi diumenge al circuit Misano Marco Simoncelli en el Gran Premi de San Marino, quan havia sortit ni més ni menys que novè, és una reivindicació en tota regla del retornat 93. Expert conductor quan apareix la pluja per la seva tècnica i gosadia –“ens hem arriscat més que la resta”, va admetre en les declaracions posteriors a l’èxtasi–, el Tro de Cervera havia trencat el glaç el diumenge anterior a Motorland en el Gran Premi d’Aragó, posant fi a una travessia pel desert de 1.043 dies, i s’havia situat a 70 punts del líder, Jorge Martín. Però la segona victòria seguida, passant la mà per la cara, a més, als herois locals Pecco Bagnaia i Enea Bastianini, un valor afegit moral, i la retallada que suposa, comença a intimidar els seus dos grans rivals, el madrileny Jorge Martín, quinzè amb un plantejament erroni, i l’italià i vigent campió, Bagnaia, que veuen com el català, ara sí, entra de ple i amb empenta en la lluita pel títol. Márquez és encara tercer, a 53 punts del líder, Martín, i a 46 del segon, Bagnaia, però la seva ombra allargada d’ultracampió provoca incertesa als seus rivals. L’amenaça, amb un Márquez engrescat i feliç, és real i el final de temporada es preveu entretingut. Des del 2005, quan Marco Melandri ho va aconseguir, cap pilot del Gresini Racing no havia guanyat dues curses seguides. Festa major al garatge de l’equip italià en l’any que poden disfrutar del català. Una altra dada. Marc no guanyava dues curses seguides des del 2021 a Austin i també a Misano. D’aquí a quinze dies, en el mateix escenari, es disputarà el Gran Premi de l’Emília-Romanya, la primera de les set proves que encara falten per acabar el mundial 2024, que abaixarà la persiana a València el 17 de novembre.

Una curiositat

Falten, per tant, set curses esprint dels dissabtes (84 punts) i set de llargues dels diumenges (175) en els grans premis de l’Emília-Romanya, Indonèsia, el Japó, Austràlia, Tailàndia, Malàisia i València. Un món de 259 punts que referma la convicció que hi ha encara molt de partit per jugar i que el Tro aspira a una remuntada inversemblant a pesar de dur una moto inferior a l’oficial. La curiositat de tot plegat –premonició?– és que 259 és justament el nombre de punts que ha sumat el cerverí. El 2025 les forces mecàniques s’igualaran i Márquez conduirà la Ducati oficial. De moment, passi el que passi, amb l’equip Gresini ha recuperat la motivació que havia perdut amb Honda i es manté en la lluita.

LES XIFRES

259
punts
falten per disputar-se en les curses esprint i les convencionals, els mateixos que té Marc

EL PROTAGONISTA

Per lluitar pel títol no puc cometre més errors en la qualificació. No plourà cada diumenge
Marc Márquez
7
grans premis
falten: Itàlia, Indonèsia, el Japó, Austràlia, Tailàndia, Malàisia i València
61
triomfs
acumula Márquez en MotoGP des que es va estrenar l’any 2013 al circuit d’Austin
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)