Més motor

Motor

L’atracció de l’ETG

Eddye Shengbo Sun lluitarà pel mundial FIM Mini GP World Series després de guanyar l’estatal

El xinès, aposta forta de tota la seva família, segueix els passos d’Izan Rodríguez a la branca de competició de l’escola gironina

“El meu somni és no només arribar a MotoGP, sinó ser campió”, afirma Shengbo Sun (2012)

Coincidint amb l’última cursa de MotoGP, el circuit Ricardo Tormo de Xest serà l’escenari a mitjan novembre d’una cita molt especial per a ETG Racing, la branca de competició de l’Escola Tècnica Girona. El jove xinès Eddye Shengbo Sun, de l’escuderia gironina, hi buscarà el títol mundial FIM Mini GP World Series, després d’haver guanyat el campionat estatal amb la seva Ohvale GP0 160. Un camí que ja va fer fa tres anys Izan Rodríguez, la primera gran promesa de l’escuderia gironina.

Per celebrar el títol estatal, Shengbo Sun va ser el protagonista a les instal·lacions de l’ETG Racing, en una visita amb tots els alumnes d’una acadèmia pionera en la preparació de mecànics de competició. “El projecte és relativament jove, però ja tenim mecànics al mundial de MotoGP, al de superbikes i al FIM Júnior”, explica Albert Torras, cap d’equip d’ETG Racing, pol d’atracció de futurs mecànics però també d’aspirants a pilots. “Nosaltres formem mecànics, però indirectament, o no tant, també pilots. De fet, comencem a tenir demanda de pilots estrangers, com si fóssim una escola de pilotatge”. ETG, amb l’orientació acadèmica centrada en la feina que hi ha darrere del pilot, participa en campionats, el millor context per aplicar els coneixements mecànics i de telemetria.

Els pilots paguen per formar part dels equips i anar creixent cap al somni d’arribar a professionals. El cas d’Eddye Shengbo Sun és el d’una aposta forta de tota la família. S’hi va posar amb vuit anys. Amb un fabricant de motos xinès com a patrocinador, li van recomanar anar-se’n a Europa. Va començar a Portugal, amb un nivell més baix. “Es van inscriure en alguna prova de la copa Ibèrica que organitzàvem a Galícia, ens vam conèixer i es van interessar per venir.” La família –els pares, dos germans i l’Eddye– es van instal·lar a Barcelona, enfocats en el futur del jove pilot, nascut el 2012. Estudia a Barcelona i s’entrena i competeix amb l’ETG Racing.

Somrient, després de firmar un grapat d’autògrafs als alumnes com si fos una estrella, s’expressava amb claredat i ambició: “El meu somni és competir a MotoGP. No només arribar-hi, sinó ser campió.” Conscient de l’esforç que fa la família, admet que s’ha de centrar en els estudis, però li encanta la competició i tot el que l’envolta. “M’agrada molt. No noto pressió. En les curses, mai em poso nerviós, ni a la graella abans de sortir ni en plena competició. Em diverteixo.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)