Motociclisme

MOTOR / CAMPIONAT DEL MÓN DE MOTOCICLISME

S'han acabat les proves

El primer gran premi, a Losail, inicia avui el primer de tres dies d'entrenaments

Stoner o Pedrosa, aquest és el dilema per a la primera posició a Moto GP

Una cosa és pretemporada i una altra una cursa, però resulta que la pretemporada va acabar aquest mateix dilluns i en aquest mateix circuit. I, igual que els tests previs de Sepang, tant diumenge com dilluns al circuit de Losail Casey Stoner i Dani Pedrosa van pilotar «en un altre planeta», en paraules del mateix Rossi. Pel cap baix, mig segon més ràpids que la resta de la graella –tot i tenir problemes de rebot als revolts– fa que, ara per ara, no es visualitzin més aspirants al triomf que els pilots de Repsol.

Tot i no fer simulacres de cursa tots dos van rodar en 1:56, amb Stoner fent set voltes en 1:55 per només una de Pedrosa. Rere seu, en la lluita pel podi es dibuixa un grup nombrós i igualat amb Dovizioso, Simoncelli i Aoyama i els dos pilots de fàbrica de Yamaha, Lorenzo i Spies. Apostar perquè Rossi estarà lluitant pel podi i Lorenzo per la victòria seria apostar molt fort vist els tests fets aquest cap de setmana, però tots dos tenen qualitat suficient per portar la moto més enllà d'on la màquina pot arribar. L'italià, que va vèncer el 2010 aquí i a qui l'espatlla té a un 70%, va tornar dilluns a la configuració de la Ducati que pilotava Stoner –vencedor tres cops a Qatar, del 2007 al 2009– fa un any.

Els horaris.

La cursa té la particularitat que, a banda del fet que es corre de nit, constarà de quatre dies amb tres d'entrenaments –avui, demà i dissabte–. A més, després dels entrenaments oficials de dissabte –a partir de les 16.00 h (hora catalana), 125cc–, els pilots de 125cc i Moto 2 hauran de fer el warm up, poc comprensible i que, presumiblement, pocs pilots utilitzaran. Les curses, per diumenge seran en l'ordre clàssic: 125cc (17.00 h), Moto 2 (18.15 h) i Moto GP (20.00 h.)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)