Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI DE MOTOCICLISME DE QATAR

Stoner, l'australià amatent

El de Repsol fa bons els pronòstics i s'imposa a Lorenzo i a Pedrosa

El campió del món és l'únic que resisteix a l'empenta de les Honda

Pedrosa, de més a menys, lidera la cursa però tot just és tercer

Casey Stoner
MOTO GP
«Aquest debut amb l'equip és definitivament increïble. Tot ha anat fantàstic, a la perfecció. Hem de seguir millorant, però treballar amb aquest equip i començar així és sensacional»
Jorge Lorenzo
MOTO GP
«Estic molt content, més que no pas en qualsevol de les victòries de la temporada passada. És la millor victòria de la meva vida. He anat sempre al límit i no he caigut de miracle»
Dani Pedrosa
MOTO GP
«La moto anava perfecta, molt bé als revolts i hauria pogut estar amb el Casey fins al final. Però el braç m'ha començat a molestar a la segona meitat de cursa i al final gairebé no podia ni agafar el manillar. He acabat com he pogut i la veritat és que ho he passat malament»

Quan una victòria s'anuncia des de dies abans de començar la cursa el més complicat és fer bons els pronòstics. Però Casey Stoner és feliç i, com que ràpid ho és com ningú, la combinació és difícilment superable.

En el seu debut amb l'equip HRC, l'australià va sumar el primer triomf de la temporada després d'imposar-se a Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa. Va fer-ho en la segona meitat de cursa, quan el català va perdre pistonada –segons ell va patir problemes al braç i, en les últimes voltes, cedia més d'un segon respecte al seu company d'equip– i deixant enrere a Lorenzo. El campió del món, magnífic en la inferioritat, va ser l'únic capaç de fer seguir la Yamaha al ritme endimoniat de les Honda, i va deixar clar que per poc que millori la seva màquina la seva candidatura a revalidar el títol es mantindrà intacta.

Ritme taronja.

I és que, per exemple, i a diferència del que és habitual, el mallorquí ja va fer una gran sortida, igual com Pedrosa i Rossi. Per això va creuar la meta en primera posició després d'un gir, amb Stoner i el català al darrere. En la segon volta, ja rodant en 1:56, les dues Honda van agafar les posicions que, per entrenaments, els pertocava. En les dos següents girs, els temps ja eren els que definirien la cursa, 1:55 mitjos, i va ser al final de recta després de complir-se cinc voltes que el pilot de Castellar va enfilar-se fins al primer lloc. Va començar aquí el primer tram amb posicions estabilitzades –Pedrosa, Stoner i Lorenzo, amb el de Yamaha distanciat prop d'un segon respecte del líder–, una seqüència que va allargar-se fins a onze voltes per acabar. Rere del grup capdavanter, Dovizioso i Simoncelli, les altres Honda oficials, agafaven distància i es desafiaven a lluitar per la quarta posició. Més lluny, Rossi feia el mateix amb Ben Spies, però per la sisena. Mentrestant, el calvari per a Toni Elias tot just començava, relegat a la darrera posició encara amb tres quartes parts per endavant.

A onze voltes del final, Stoner va fer un canvi de ritme assentant els seus temps en 1:55, fet que va portar-lo, dues voltes després, a treure-li més d'un segon a Pedrosa. El català, rendit a l'evidència, va iniciar un retrocés en la taula de cronometratge que va fer que Lorenzo el passés, encara amb vuit voltes per acabar. Amb Stoner a la seva –mig segon més ràpid–, la inèrcia de tots dos pilots era clarament inversa, amb el campió del món a l'alça i el subcampió a la baixa. Tot i això, el català, fent gran ús de l'acceleració de la seva màquina, va recuperar la segona posició en dues ocasions, sempre en la llarguíssima recta de l'arribada. A tres voltes de la fi, però, Lorenzo va passar-lo definitivament i Pedrosa, entregat fatalment a la precària resposta del seu braç, amb prou feines va poder mantenir el seu lloc al podi. Mentrestant, Elias, rodant sol, cuer i a gairebé 50 segons del líder, va patir una caiguda en l'entrada a una corba de dretes, amb la moto marxant-li del davant. Fou un colofó cruel en un cap de setmana, el del de Manresa, per oblidar.

CLASSIFICACIONS

Moto GP
1r Casey Stoner (Honda)
42:38.569
2n Jorge Lorenzo (Yamaha)
a 3.440
3r Dani Pedrosa (Honda)
a 5.051
4t Andrea Dovizioso (Honda)
a 5.942
5è Marco Simoncelli (Honda)
a 7.358
6è Ben Spies (Yamaha)
a 10.468
7è Valentino Rossi (Ducati)
a 16.431
8è Colin Edwards (Yamaha)
a 26.293
9è Nicky Hayden (Ducati)
a 27.416
10è Hiroshi Aoyama (Honda)
a 28.920
11è Hèctor Barberà (Ducati)
a 34.539
12è Cal Crutchlow (Yamaha)
a 34.829
13è Karel Abraham (Ducati)
a 37.957
Abandonaments
Randy de Puniet (Ducati)
a 22 voltes
Loris Capirossi (Ducati)
a 21 voltes
Toni Elias (Honda)
a 3 voltes
Volta ràpida
Casey Stoner (volta 13)
1:55.366 (167,9 km/h)
Mundial
1r Casey Stoner (Honda)
25
2n Jorge Lorenzo (Yamaha)
20
3r Dani Pedrosa (Honda)
16
4t Andrea Dovizioso (Honda)
13
5è Marco Simoncelli (Honda)
11
6è Ben Spies (Yamaha)
10
7è Valentino Rossi (Ducati)
9

Rossi debuta amb una setena posició

Valentino Rossi va acabar sent la primera de les Ducati al circuit de Losail, però va fer-ho en setena posició, molt lluny de Casey Stoner i lluny també del podi. L'italià, que de la tercera fila de la graella va arribar en segon lloc al final de recta, va tenir una espectacular pugna amb Ben Spies, el seu substitut en l'equip oficial Yamaha. Després d'anar al límit i de batallar amb el nord-americà –amb toc inclòs a vuit voltes de la fi–, però, l'italià va acabar cedint i va entrar a més de 16 segons de Stoner i a sis de Ben Spies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)