Marc Márquez surt malament i una errada li estronca la remuntada

En una cursa dominada per Bradl, Aleix Espargaró és onzè i el millor català

Marc Márquez
MOTO 2 (Repsol Catalunya Caixa)
«Em sentia molt còmode, però he sortit fatal i he volgut remuntar més ràpid del que podia fer. Demano disculpes. Segur que la caiguda d'avui em servirà d'experiència. El primer error ha estat a la sortida; el segon, precipitar-me»

S'iniciava la cinquena volta de la cursa de Moto 2 i, amb el dipòsit encara ple, Marc Márquez (Repsol Catalunya Caixa) pilotava a la seva. Després d'una mala sortida, que l'havia portat de la segona posició de la graella a la novena al primer pas per corba, el pilot de Cervera estava immers en una cursa particular, en la primera lliçó que la nova categoria li havia posat per estudiar: si no se surt bé –i això, ahir, també val per a la resta de pilots catalans–, la hipoteca a pagar pot resultar inabastable.

Per al campió del món de 125 cc, la deficient sortida el va portar a haver de remuntar des de la primera volta –onzè al primer pas per meta–, i a haver de passar pilots de pressa i corrents. Va constatar Márquez que aquí, a diferència dels 125 cc, la moto no cap a tot arreu i, malgrat fer una avançada amb derrapada a Simón pròpia de Moto GP, en aquell inici de cinquena volta i en plena corba ràpida la moto, que no entén de favoritismes, va escopir-lo després que el de Cervera obrís gas massa d'hora –d'un dipòsit buit a un de ple els moviments de pes no són exactament el mateix–. Com va dir encara amb la cursa en marxa, «diuen que s'aprèn a còpia de cops. Primera cursa, primer cop».

Bradl, de cap a peus.

L'alemany, que ja havia estat el més ràpid als entrenaments, va ser el primer vencedor de l'any, dominant des de la sortida i fins al final, sense errades, sense patir en cap moment. Quant a la resta de catalans, penalitzats per una mala sortida, Aleix Espargaró va ser el millor, acabant onzè després de remuntar des de la 24a posició –Àxel Pons va fer-ho de la 25a a la 16a–. Més regular, i excel·lent en el seu debut, va ser Tito Rabat (14è).