Motociclisme

MOTOR / MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Podi «interruptus»

Els millors minuts dels 125 cc pertanyen a Maverick Viñales

La moto el traeix quan, després de remuntar, tenia el tercer lloc

Maverick Viñales
«Estic molt content perquè penso que hem fet una gran cursa. Quan he atrapat els de davant i els he passat tenia ritme per rodar un segon més ràpid que ells, deixar-los i acabar en el podi»
«Aquesta cursa em dóna confiança i estic segur que més endavant serem capaços de fer grans coses»

Més d'hora que tard arribarà el primer podi del campionat del món de Maverick Viñales. Després del que va es veure ahir, però, i malgrat l'insultant domini que Nico Terol sembla enfocat a imposar a la categoria, fins i tot es pot pensar que també la primera victòria arribarà més d'hora que tard.

En una cursa en mullat, amb pluja des de la cinquena volta, el pilot de Roses va presentar-se en societat davant de tots aquells que no el coneixien. Novè al primer pas per volta, de seguida es va posar al capdavant d'un grup de tres en què hi havia el seu company d'equip Sergio Gadea i Salom, grup que lluitava per la setena posició. A 17 voltes del final, Mack ja era capaç de marcar el mateix temps que Terol i això feia que deixés enrere els seus companys de grup. No en va tenir prou amb això el gironí, que quatre voltes després i ja amb el ritme perfectament trobat –es va veure com, a diferència de Qatar, on no coneixia el circuit, en terreny conegut el seu pilotatge és de vint-i-un quirats–, enfilava el cinquè lloc, que aleshores ocupava Zarco i que significava, també, posar-se de ple en la lluita pel podi –amb el francès hi havia Vázquez i Cortese, mentre que al davant Faubel i Terol es distanciaven en la pugna pel primer lloc–. Tant clar ho tenia que a 12 voltes de la fi feia la que, en aquells moments, era la volta ràpida en cursa (1:52.742) i, dues després, avançava a tot el grup de cop i volta, impetuós i cavalcant per sobre els vorals –i tocant-se, per exemple, amb Vázquez–. Fatalment, però, el fre del darrere se li va trencar i tota la sensació que desprenia va morir en una recta sense substància.

Dos de dos.

Pel que fa al triomf, Terol va aconseguir el segon consecutiu després de lluitar sempre amb Faubel i abans que aquest caigués, quan era segon, en la darrera volta. Més enrere, en el lloc quinzè, va entrar el pilot de Manresa Josep Rodríguez, que en la seva segona invitació va ser capaç d'obtenir un punt.

CLASSIFICACIONS

125 cc
1r Nico Terol (Aprilia)
44:50.646
2n Jonas Folger (Aprilia)
a 17.446
3r Johann Zarco (Derbi)
a 23.955
4t Danny Kent (Aprilia)
a 32.883
5è Taylor Mackenzie (Aprilia)
a 34.713
6è Sandro Cortese (Aprilia)
a 51.515
7è Jakub Kornfeil (Aprilia)
a 54.920
8è Hiroki Ono (KTM)
a 1:00.164
9è Efren Vázquez (Derbi)
a 1:00.286
15è Josep Rodríguez (Aprilia)
a 1:23.118
Abandonament
Maverick Viñales (Aprilia)
a 8 voltes
Volta ràpida
H. Faubel (vol.13)
1:55.605 (a 137,7 km/h)
Mundial
1r Nico Terol (Aprilia)
50
2n Jonas Folger (Aprilia)
31
3r Sandro Cortese (Aprilia)
30
4t Johann Zarco (Derbi)
26
5è Efren Vázquez (Derbi)
20
6è Sergio Gadea (Aprilia)
16
7è Danny Kent (Aprilia)
16
14è Maverick Viñales (Aprilia)
7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)