Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME

Dani Pedrosa no hi serà

El català descarta el GP de casa i no és segur que reaparegui a Silverstone

Malgrat la baixa, hi ha optimisme al voltant de l'afluència d'aficionats

Hi ha 1.600 entrades de franc a disposició de qui doni sang demà i dissabte

Dani Pedrosa
«He forçat al màxim, però sento que l'espatlla no està preparada. He de parar i recuperar-me del tot, perquè tot l'any tinc problemes. Si sóc a la pista és per vèncer, i sento que no és possible. El més sensat és no competir. Es una llàstima, perquè sento que enguany puc derrotar tots els rivals»
Jorge Lorenzo
«És un circuit amb velocitats altes, però alhora amb corbes lentes. Hem de millorar molt respecte al que hem fet, perquè els rivals estan molt forts. L'objectiu és el podi, però ara només hem de pensar en els primers entrenaments»
Casey Stoner
«Aquest és un dels circuits on vaig pilotar primer i sempre hi disfruto. En Dani, a qui desitjo una ràpida recuperació, ha demostrat que la nostra moto va bé aquí, i espero ser ràpid i competitiu»
Marco Simoncelli
«He reflexionat sobre el que va passar a Le Mans. Vaig obrar malament i en un futur tractaré d'avaluar millor les situacions i ser més cautelós. Espero que en Dani estigui a punt ben aviat. Vull deixar enrere les polèmiques, pujar a la moto i treballar. Podem fer-ho bé»
Valentino Rossi
«El de Catalunya és un dels grans premis més bonics: Barcelona és preciosa, el traçat és realment atractiu –després de Mugello, el meu preferit– i els aficionats són entusiastes. Estem motivats i treballant molt dur per ser cada vegada més propers als millors»
Toni Elias
«Esperava que el retorn a MotoGP fos un pèl més fàcil però he trobat moltes dificultats. Però sóc duri difícilment em desanimo. Només espero que aquest GP sigui el punt d'inflexió per sortir del sotrac»
«Anem millorant mica en mica i aquí Honda ens ha fet arribar el xassís del 2011, fet que és d'agrair. Faré tot el que pugui, per l'equip i pels aficionats»
Aleix Espargaró
«Ara que hem millorat la moto, espero fer-ho bé i, sobretot, acabar, perquè fa quatre anys que no puc fer-ho a Catalunya»
Marc Márquez
«Es veu que a base de cops se n'aprèn. Al marge de la victòria de Le Mans, l'objectiu és millorar. La pressió és la que em poso jo volent anar al cent per cent sempre»
Pol Espargaró
«Estem millorant, anem aprenent, pas a pas»
Ricky Cardús
«L'objectiu és millorar el pilotatge, no tenir els problemes de Le Mans i consolidar-me en la categoria»
Tito Rabat
«Després de sorprendre'm a mi mateix en les tres primeres curses, va arribar la lesió. Estic bé, però no m'he entrenat en tres setmanes. L'equip ja m'ho diu, que m'entreno massa; ara estaré més descansat»
Àxel Pons
«Podem fer-ho molt bé. L'objectiu de tot pilot és guanyar. Fins ara hem puntuat però guanyar és molt difícil perquè estem molt igualats»
Carmelo Morales
«La moto és diferent que la del CEV i li falta una miqueta. L'objectiu és conèixer l'equip i la moto, i anar més amb compte que al 2010» [va tenir un greu accident en plena recta de meta]
Maverick Viñales
«A Catalunya no he acabat mai gaire bé, però aquest any anem forts i podem fer un gran resultat»

No podrà ser. La clavícula dreta que van operar a Dani Pedrosa el passat dia 18 no està prou solidificada i el tercer classificat del Moto GP ha decidit renunciar. Potser en altres circumstàncies s'hauria arriscat, però amb la perspectiva de cinc grans premis en les set setmanes següents la prudència s'ha imposat i el gran premi de Catalunya perd un dels seus màxims pols d'atracció i la possibilitat –ja remota, després de l'operació– d'un triplet català que es va resistint any rere any. «És una mala notícia, però hi són tots els altres, el campionat no depèn d'un sol pilot», deia Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna.

Pedrosa intentarà competir el cap de setmana vinent en el GP d'Anglaterra, a Silverstone, però ni això no sembla segur. Farà més de tres setmanes de l'operació –un termini que en el motociclisme es considera estàndard per recuperar-se d'operacions de clavícula–, però el pilot català vol estar plenament recuperat.

La baixa del pilot de Honda HRC va planar en la presentació de la cursa, tot i que el director del circuit, Salvador Servià, es va mostrar optimista –sense donar xifres– respecte al ritme de venda d'entrades. «En aquests últims dies està anant bé per tots els canals de venda», va comentar. Servià es va congratular que en la presentació hi hagués «més pilots que autoritats, és la primera vegada que ho veig en molts anys.» I és que hi van assistir tots els catalans que competiran al circuit de Catalunya a partir de demà: des de Toni Elias (Moto GP) fins a Maverick Viñales i l'invitat Josep Rodríguez (125 cc) passant per tota la tropa de Moto2 (Marc Márquez, Pol i Aleix Espargaró, Tito Rabat, Àxel Pons, Ricky Cardús i Carmelo Morales) en un acte en què l'idioma únic va ser el del país, símptoma de la potència del motociclisme català a tots nivells.

1.600 entrades de franc.

És el tercer any que es porta a terme la iniciativa i, vist com van anar les anteriors, es preveu un nou èxit: qui doni sang divendres i dissabte, de 9 del matí a 7 de la tarda, al pavelló poliesportiu de Montmeló, rebrà de franc una de les 1.600 entrades disponibles per al gran premi. A més, un acompanyant podrà comprar-ne una amb el 25 per cent de descompte (els preus van dels 50 als 120 euros per als adults). Això sí, s'ha de fer una reserva a través del web www.tincsangde.org/motard. L'any 2010 es van aconseguir 860 donants, de les quals, 502 ho van fer per primer cop.

La vintena placa de l'Avinguda dels Campions, per Elias

Toni Elias, campió de Moto2 l'any 2010, serà el vintè pilot que inscriurà el seu nom en l'Avinguda dels Campions. Dissabte a la tarda, el pilot manresà descobrirà la placa que s'instal·larà al costat de Casey Stoner, Nicky Hayden, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Mick Doohan, Ángel Nieto, Sito Pons i Àlex Crivillé, a més dels pilots de quatre rodes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)