Motociclisme

MOTOR

MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Les possibilitats hi són

En la meitat del campionat, el motociclisme del país encara ambiciona dos títols mundials

Tant Márquez (Moto 2) com Viñales (125 cc) van a remolc, però també de menys a més

Ara sí, resolta la cursa de Laguna Seca (Moto GP), el campionat del món és a la seva tradicional aturada estival de tres setmanes, al punt i seguit que parteix el certamen. I ho fa, enguany, amb dos pilots de casa, Marc Márquez (Cervera) i Maverick Viñales (Roses), amb possibilitats de ser campions del món d'aquí a vuit curses (200 punts), les que queden per cloure la funció. Fatalment, la caiguda i greu lesió de Dani Pedrosa a Le Mans ha fet que en la categoria gran aspirar al títol sigui pura fantasia –el de Castellar és quart, a 83 punts de Stoner.

Regularitat o instint.

Per contra, tant Márquez a Moto 2 com Viñales en els 125 cc mantenen les aspiracions, malgrat que en els dos casos l'inici dels campionats no va ser el millor –debutant amb motos de quatre temps, el pilot del Repsol Catalunya Caixa i novell en el mundial el de l'equip BQR by Paris Hilton–. Per al cerverí, la resta de la temporada ha quedat dibuixada com un duel cos a cos amb Stefan Bradl, que l'avantatja de 47 punts gràcies als quatre triomfs i un tercer lloc fets en les sis primeres curses –i combinat amb els quatre zeros de Márquez en la mateixa seqüència de curses. En les tres últimes, però, l'actual campió del món de 125 cc ha sumat de 25 en 25, i la il·lusió per atrapar Bradl també s'ha multiplicat. Amb tot, no serà senzill, perquè, a banda de no poder marcar cap altre zero, Márquez necessita que l'alemany falli. I no és fàcil. Suposant que Bradl repeteixi els discrets resultats de l'any passat en les curses que queden –dos zeros per un total de 54 punts–, ja implica que Marc li ha de remuntar 101 punts amb 200 en joc.

S'ha de córrer.

Mack Viñales porta el número 25 perquè quan surt a les curses és només per guanyar. Amb aquest plantejament ha arribat fins aquí el pilot rosinc, que acumula cinc podis en les sis últimes curses, amb dues victòries (Le Mans i Assen), un segon i dos tercers. Un magnífica trajectòria només empetitida al costat de l'arrencada feta per Nico Terol, gairebé perfecta: quatre primers i un segon. Els separen 44 punts i Johann Zarco, però com en el cas de Moto 2, la trajectòria del pilot català és de menys a més, mentre que la del líder és inversa. Ara bé, el pilot d'Alcoi arriba a un tram del campionat especialment agradable per a ell, i l'any passat, tot i no assolir el títol, va confirmar-ho amb dos primers, tres segons i tres tercers.

EL CAMPIONAT

Moto GP
1r Casey Stoner (Honda)
193
2n Jorge Lorenzo (Yamaha)
173
3r Andrea Dovizioso (Honda)
143
Moto 2
1r Stefan Bradl (Kalex)
167
2n Marc Márquez (Suter)
120
3r Simone Corsi (FTR)
84
125cc
1r Nico Terol (Aprilia)
166
2n Johann Zarco (Derbi)
134
3r Maverick Viñales (Aprilia)
122
Les curses que queden
Brno
14/08
Indianapolis
28/08
Misano
4/09
Motorland
18/09
Motegi
2/10
Phillip Island
16/10
Sepang
23/10
València
6/11

L'informe de la FIM sobre el Japó

La FIM va fer públic ahir un esbós de l'informe que ha encarregat a l'agència ARPA per saber quin és l'estat real de la radioactivitat a la regió del circuit de Motegi. Un informe que s'ha de fer públic aquest final de setmana i que té una conclusió final en la qual s'assegura que «el risc de radiació durant l'esdeveniment és insignificant». Així doncs, s'espera que un cop surti a la llum la totalitat de l'informe Dorna es doni per tancat el conflicte generat per la negativa dels pilots –majoritàriament de Moto GP i encapçalats per Lorenzo i Stoner– de córrer al Japó. De fet, aquest cap de setmana a Laguna Seca, molts pilots donaven per fet que el gran premi, previst pel 2 d'octubre, se celebraria amb normalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)