Ral·lis

Loeb va per feina

Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada. El campió del món no es deixa escapar l'escratx en el tram de qualificació de Salou, i avui comença la prova des de la millor posició possible

Sébastien Loeb ho té tot de cara per prendre la iniciativa en el Ral·li Catalunya de bon començament. Conscient de la importància d'un bon lloc de sortida per a l'etapa d'avui –que és mixta però principalment sobre terra–, el nou vegades campió no va voler deixar res a l'atzar i ahir al matí va marcar el millor temps en el tram de qualificació de Salou.

“No haver aconseguit el millor temps no seria un problema, però esperarem a veure què fan els altres”, va dir l'alsacià tot just haver acabat el tram. “Els altres” van fer el que van poder, però ni tan sols en aquests tres quilòmetres ningú no va poder doblegar el campió.

Així doncs, a la tarda, ja a Barcelona, Loeb va ser el primer dels 17 pilots de la categoria WRC a escollir el seu lloc de sortida per a la jornada d'avui. Amb bon criteri, l'organització va decidir adjudicar els tres últims llocs en l'ordre de sortida als tres cotxes més lents en la qualificació, Abdulaziz Alkuwari, John Powell i Paulo Nobre. (Si els haguessin deixat escollir, avui serien els primers cotxes a passar pels trams, i podrien entorpir els més ràpids.) Loeb, doncs, va optar per sortir 14è, per tal de trobar les pistes al més netes de graveta possible. Això sí, si plou o els trams estan humits, aquesta posició el podria perjudicar.

Novikov, la sorpresa

L'heroi de la jornada va ser Ievgueni Novikov, que tan sols va cedir una dècima de segon a Loeb, en el seu primer ral·li amb un Ford Fiesta amb pneumàtics DMACK, en lloc dels Michelin que ha dut tota la temporada. I això que el jove rus va reconèixer que es va “desorientar una mica” a la zona de la xicana, “però he acabat bastant content amb el meu temps”, va afegir.

No n'hi ha per a menys, perquè amb aquesta prestació va superar el segon Citroën oficial, el de Mikko Hirvonen. El finlandès s'ha marcat com a objectiu en aquest ral·li estar més a prop dels registres de Loeb. “Si ho aconsegueixo, voldrà dir que he fet un altre pas endavant”, va dir. “Pensava que estava marcant un bon temps, però al final, com sempre, Loeb ha estat el més ràpid”, va assenyalar Hirvonen, amb certa resignació.

Dani Sordo va ser setè amb el seu Mini, i avui sortirà vuitè.

QUALIFICACIÓ I ORDRE DE SORTIDA

06.15: Sortida (P. Aventura) 07.45: Gandesa (7 km) 08.10: Pesells 1 (26,59 km) 09.19: Terra Alta 1 (44 km) 11.32: Assistència (30 min.) 13.35: Pesells 2 (26,59 km) 14.44: Terra Alta 2 (44 km) 17.00: Salou (2 km) 17.15: Assistència (1h15)
M'agraden les novetats del Ral·li RACC i espero gaudir-ne perquè vinc molt motivat
He comès una errada i he tocat la cuneta, però res important
Jari-Matti Latvala
ford wrt
Vull fer un bon ral·li, i no veig tanta dificultat en els trams mixtos
Mads Ostberg
adapta ford wrt
No ha estat una temporada senzilla, però aquest és el cotxe que tenim i l'equip que tenim
Dani Sordo
prodrive mini
Després del resultat de França, serà difícil lluitar per la victòria, però intentaré assolir el màxim
Jari-Matti [Latvala] i Mikko [Hirvonen] també seran molt ràpids en aquest ral·li
Sébastien Loeb
citroën total wrt
El Catalunya és un ral·li que m'agrada. L'he guanyat moltes vegades, però amb la terra no és fàcil
La decisió [de retirar-se] no va ser fàcil de prendre, però estic content i no he canviat d'opinió
S'haurà de veure com funcionen els pneumàtics sobre l'asfalt i la terra
Ievgueni Novikov
ford dmack
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)