Motociclisme

Un punt d'inflexió

GP de Motociclisme de la República Txeca. Brno, un circuit de Yamaha i on fa un any Pedrosa va reivindicar-se, test per a l'irreverent Márquez

Rectes llargues, revolts ràpids i enllaçats, traçat ample. Brno és, per norma, un dels circuits favorits de la gran majoria dels pilots, fins i tot d'aquells que saben que la seva moto no s'adaptarà a les seves característiques. I serà aquí on es veurà si el mundial està girat com un mitjó per voluntat de Marc Márquez i ja no hi ha marxa enrere, diumenge, quan faltin pocs minuts per a les dues i hagi acabat la cursa de Moto GP.

El de Cervera arriba al preciós traçat txec comptant tres victòries seguides, però és justament aquí on les Yamaha funcionen de manera òptima des del primer entrenament –a més, fa tres setmanes hi van fer un test privat–, i és aquí on ara fa un any el món va conèixer un altre Dani Pedrosa. Tant Jorge Lorenzo com ell continuaran sense estar al màxim, però en tenen bon record, de Brno.

Memorable

“És cert que se'm tenia molt classificat que podia guanyar només fent un tipus de cursa. I l'any passat, a Brno, vaig demostrar que encara puc guanyar carreres de diferent manera de com se m'havia encasellat.”

El relat de Pedrosa fa referència a la memorable cursa que ell i Lorenzo van protagonitzar aquí el 26 d'agost passat, i especialment en la darrera volta, quan, després que el mallorquí el superés a l'estadi, Pedrosa va tornar-li l'interior en el penúltim revolt, a la xicana prèvia a l'arribada. En el cos a cos. Allò va ser un punt d'inflexió en la determinació del pilot de Castellar, un missatge als navegants. I és aquell Pedrosa –i per extensió, aquell Lorenzo– el que necessita el mundial per parar els peus a Márquez, un pilot, el cerverí, que va vèncer aquí l'any passat. En la classificació del mundial, Márquez té 188 punts, per 167 de Pedrosa i 153 de Lorenzo.

A llimar diferències

En Moto 2 Pol Espargaró té un dèficit de 26 punts respecte de Redding, mentre que en Moto 3 Luis Salom mana amb 183, però tant Maverick (174) com Rins (157) pressionen.

L'any passat vam fer una bona cursa i volem repetir. Esperem que faci bon temps, que aquí mai se sap
Dani Pedrosa
Si volem pensar en el títol hem de començar a guanyar. Márquez és el favorit, però encara queden vuit curses
Jorge Lorenzo
És un dels meus circuits favorits, aquest, però també s'adapta molt bé a les Yamaha. Veurem com va tot
Marc Márquez
Ens cal continuar treballant igual per aconseguir la victòria. Sense cometre errades, però amb força
Maverick Viñales
Estem motivats després dels dos triomfs, i amb la moto que tenim ara podem millorar molt els temps del 2012
Àlex Rins

Guanyar a Brno i ser el campió del món

Qui guanya a Brno és campió del món. Així ha estat des del 2007, amb l'única excepció del 2012.

Casey Stoner, en el seu any triomfal a Ducati, el 2007, va ser el primer a inaugurar la tradició, imposant-se a John Hopkins i Nicky Hayden i guanyant el títol posteriorment. El 2008 i el 2009 també va passar amb Valentino Rossi. L'italià va entrar primer, al davant de Toni Elias i Loris Capirossi, i, un any més tard, ho va fer al davant de Dani Pedrosa i, de nou, el manresà. Fa quatre temporades, el 2010, Jorge Lorenzo es va imposar al traçat txec en el seu trajecte cap al primer títol mundial, mentre que el 2011 qui ho va fer va ser Stoner. Això sí, mai com fa un any després de Brno la diferència entre el primer i el segon era tan petita: només 13 punts entre Lorenzo i Pedrosa. En els altres anys, llevat del 2011, quan Stoner sortia de Brno amb 32 punts respecte de Lorenzo, la diferència mínima entre primer i segon no baixava dels 50 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)