Motociclisme

Tip de ser el tapat

Motociclisme. Dani Pedrosa, amb vuit anys a Moto GP i tres subcampionats, s'entreveu com l'únic rival de Marc Márquez si enllaça una ratxa com la dels últims grans premis del curs passat

És la vuitena temporada a Moto GP d'un pilot que ho havia guanyat tot i de pressa en 125 i 250 cc i que havia de ser campió de la màxima categoria. No hi ha hagut manera. Per culpa de les caigudes, les lesions i les pors associades les lesions. Per Rossi, Stoner o Lorenzo. I el títol continua sent un mur, ara per Marc Márquez. Dani Pedrosa té 47 victòries en el mundial (24 en la categoria reina) i tres segons llocs finals (2007, 2010 i 2012). És el subcampió amb més punts de la història (18.4 de mitjana, 2012), aquesta temporada té registres semblants (17 fins ara) i és l'únic rival de Marc Márquez que depèn d'ell mateix per ser campió.

El que li cal ja ho ha fet

Amb totes les lloances col·leccionades pel seu jove company d'equip, els arguments de Dani Pedrosa haurien de ser l'ofici i l'experiència a l'hora de competir sota pressió. En això, Pedrosa encara supera Márquez.

Però n'hi ha un altre, de factor. Queden set curses per al final del mundial i la manera fàcil de guanyar el títol és vèncer en totes les curses. Això, que a dia d'avui només sembla capaç de fer-ho Márquez, gairebé ho va aconseguir Pedrosa la temporada passada. El pilot vallesà va guanyar sis de les vuit últimes curses. En les altres dues va caure. A Misano (hi arribava a 13 punts de Lorenzo), envestit pel seu amic Hèctor Barberà quan era novè després d'un inici tan rocambolesc en què va haver d'arrencar dels boxes en últim lloc quan tenia la pole. A Phillip Island (penúltima cursa, a 23 punts de Lorenzo) va caure tot sol en la segona volta. La resta, sis victòries en els vuit darrers grans premis. Els sis últims, a més, coincideixen amb els d'aquest any.

Certament, al 2012 Márquez no hi era i Stoner va estar absent per lesió, però Pedrosa va ser superior a Lorenzo en el tram final del curs i el mallorquí va agrair poder gestionar el coixí de punts que havia acumulat en la primera meitat del campionat. I, sobretot, el català va demostrar que, alliberat dels atavismes de les lesions, era guanyador en potència. Aquest any, Pedrosa s'ha tornat a fer mal, però ja està gairebé restablert. Falta saber si, sencer i en plenes facultats, serà capaç de superar regularment Marc Márquez com ja ha fet en tres de les
curses que tots dos han acabat aquesta temporada.

Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
18,4
Punts de mitjana
per cursa no van servir a Dani Pedrosa per ser campió el 2012. Aquest curs n'acredita 17.

Elogis en cadena per a Marc Márquez

Primer van ser Kenny Roberts, Freddie Spencer –els antics propietaris dels rècords de precocitat que Marc Márquez ha fet seus–, també Valentino Rossi s'ha tret el barret davant el Tro de Cervera. I ha estat Carlo Pernat qui ha situat el català a l'altura de les llegendes. “De fenòmens en neix un cada deu anys: Agostini, Spencer, Rossi... L'últim és Márquez, és una bogeria, podria ser el millor de tots perquè, per a ell, les coses difícils són facilíssimes. Podria ser el número 1 durant molts anys. Ara s'enfronta al pilot més complet, Jorge Lorenzo, que no vol dir que sigui un fenomen, però ara és el rival més difícil”, explica Pernat, una veu més que autoritzada: director esportiu de Cagiva (1988-89), màxim responsable esportiu d'Aprilia (1990-97, amb set títols, inclòs el primer de Valentino Rossi) i assessor de pilots com Capirossi, Simoncelli, De Angelis i Iannone.

Sito Pons: “Viñales és molt bo, però també hi ha Salom, Torres, i d'altres que arriben”

Sito Pons va passar dissabte de tenir un problema –buscar el substitut de Pol Espargaró pel 2014– a tenir-ne dos, perquè ara ha de trobar també el relleu de Tito Rabat. Però, en contrapartida, pot oferir dues motos de les millors de la graella de Moto 2. Diumenge, Pons va posar en boca seva alguns dels noms que fa temps que s'havien relacionat amb la seva formació pel 2014: “Maverick Viñales és molt bo, però n'hi ha més, com Luis Salom, Jordi Torres i d'altres que arriben”, va dir a Telecinco. Sito prefereix pilots de l'Estat espanyol per al seu equip, però va advertir: “Hi ha pilots estrangers que s'han acostat al nostre equip i que també tenen nivell.” Un cop es va conèixer que Tito Rabat deixaria l'equip Pons Tuenti HP40, Sito va posar fil a l'agulla, i, tot i que ho va fer discretament, ha transcendit que a Brno va sondejar Viñales (foto) i Salom. El català ja tenia decidit des d'inici de temporada que el 2014 competirà a Moto 2. Ara, amb les motos de Marc VDR ocupades –Kallio probablement renovarà–, les de Pons són la millor oferta, amb permís d'Aspar. Però tampoc no es pot descartar que l'equip Laglisse (l'actual de Mack) li proposi acompanyar-lo a Moto 2. En tot cas, Viñales i Salom són els dos primers classificats de Moto 2. De Jordi Torres s'havia difós l'existència d'un preacord amb Pons per l'any vinent, però no s'ha pogut confirmar. A més, per al guanyador de Sachsenring, continuar amb Aspar és una bona opció, tot i no disposar del xassís Kalex.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)