Motociclisme

Quatre curses separen Márquez del títol de Moto GP

Motor. El lleidatà té 39 i 59 punts d'avantatge respecte de Lorenzo i Pedrosa quan només en queden 100 en joc. Honda es reuneix amb la direcció de cursa per valorar l'incident d'Aragó

Les calculadores comencen a treure fum. Amb només quatre curses i cent punts en joc, Jorge Lorenzo fa números per veure què necessita per evitar que Marc Márquez sigui coronat campió en la seva temporada de debut a Moto GP. Els mateixos números diuen que Dani Pedrosa encara pot ser tingut en compte en la contesa, però ni ell mateix, vista la diferència de 59 punts que el separen del seu company d'equip, ja no es deu considerar alternativa real. De fet, les matemàtiques no enganyen i Lorenzo deu ser ben conscient que, per a ell, aspirar al títol també és gairebé una quimera. El pilot de Cervera li treu 39 punts i només que acabi totes les curses en el tercer lloc del podi –un fet que aquest any només ha passat un cop, a Monza– en farà prou per ser campió.

És clar que, abans de la prova de diumenge, a Sepang, caldrà esperar la resolució de la direcció de cursa, que avui es reunirà amb Márquez, Pedrosa i Honda per estudiar què va passar en l'incident d'Aragó. Es fa difícil esperar una sanció al lleidatà, ja que la caiguda de Pedrosa no es va produir a causa de la topada mínima amb Márquez, sinó de la secció del cable del control de tracció, un fet que seria més imputable a l'equip que no pas al pilot.

Moto 2 i Moto 3

La resta de categories també tenen aspirants catalans al títol, dos a cadascuna. Moto 3 és la més igualada, amb tres pilots separats per només 12 punts. Luis Salom la lidera, però les dues últimes proves les ha acabat fora del podi i el pilot de la Franja de Ponent Àlex Rins i l'empordanès Maverick Viñales li segueixen l'estela amb 9 i 12 punts menys, respectivament. I encara hi ha Àlex Márquez, quart classificat, i tot i que no té possibilitats reals de ser campió, es podria convertir en un bon destorb per a Salom, com ja ha va fer a Aragó i San Marino.

En la categoria mitjana, Scott Redding haurà de contenir els atacs de Pol Espargaró i Esteve Rabat, especialment els del pilot de Granollers, que en l'última cursa es va situar a 20 punts del britànic. De fet, el pilot britànic fa dues curses consecutives que és fora del podi. A Aragó va ser quart –Pol va guanyar– i en l'anterior, a San Marino, va acabar sisè, mentre que el vallesà va aconseguir la victòria.

Hem d'estar centrats en la cursa per intentar atrapar Márquez. El títol és difícil, però lluitarem fins al final