Motociclisme

La maneta del gas en una mà i la calculadora a l'altra

Marc Márquez serà el campió del món més de jove de la història de Moto GP si a Phillip Island suma set punts més que Jorge Lorenzo o Dani Pedrosa no li'n resta més de quatre

Fa un any, Phillip Island fou l'escenari on es va certificar el títol de Moto 2 de Marc Márquez, i l'illa del sud d'Austràlia pot ser aquest diumenge el lloc on el cerverí aconsegueixi el seu primer (de molts) títol de Moto GP. Si ho fa, l'efemèride és de fa temps coneguda: seria el campió més jove de la història i el segon debutant, després de Kenny Roberts.

Amb 75 punts en joc, aquest gran premi serà el definitiu si Márquez suma set punts més que Jorge Lorenzo o Dani Pedrosa no li'n resta més de quatre. És a dir, en circumstàncies normals –el podi pertany als tres pilots– serà campió només si guanya i Lorenzo és tercer. Per contra, si Pedrosa venç, Márquez no celebraria matemàticament el campionat perquè quedarien 50 punts en joc i només avantatjaria el seu rival d'equip de 49.

D'una banda hi ha la calculadora i de l'altra, la maneta del gas. Al particular traçat australià –l'última victòria d'un pilot no anomenat Casey Stoner és del 2006; Melandri amb una Honda–, on es guanya o es perd en el pas pel revolt, és d'esperar que la competitivitat de la Yamaha respecte de les Honda se situï, com a mínim, al mateix nivell. Estret, el circuit és també característic pel vent que colpeja en diverses direccions i, enguany, s'haurà de veure si el nou asfalt dóna més d'una traçada –l'estretor (13 metres d'ample) feia que últimament només n'hi hagués una, ja que fora d'ella el perfil era ple de sots.

Tot per decidir

Si a Moto GP els comptes són clars, no passa el mateix en les altres dues categories.

En la de Moto 2, entre Scott Redding i Tito Rabat hi ha només 26 punts de distància, i entre ells dos, a nou punts del britànic, hi ha Pol Espargaró. El de Granollers va guanyar l'any passat aquí, Redding va ser-hi tercer el 2010 i Rabat té un cinquè lloc en 125 cc com a millor resultat. Quant a Moto 3, tot o res per a Maverick Viñales i necessitat d'Àlex Rins d'acabar com a mínim davant de Luis Salom.

Els horaris

A banda de les curses, cal remarcar que els entrenaments es desenvoluparan de la una a les set, tant de la propera matinada de divendres com de la de dissabte.

Sabem què hi ha en joc, però la mentalitat és la de sempre: treballar molt i no perdre la concentració
Marc Márquez
Moto GP
1r M. Márquez (Honda)
298 punts
2n J. Lorenzo (Yamaha)
255 punts
3r D. Pedrosa (Honda)
244 punts
4t V. Rossi (Yamaha)
198 punts
5è C. Crutchlow (Yamaha)
166 punts
6è A. Bautista (Honda)
136 punts
11è A. Espargaró (ART)
83 punts
Moto 2
1r S. Redding (Kalex)
224 punts
2n P. Espargaró (Kalex)
215 punts
3r E. Rabat (Kalex)
198 punts
4t M. Kallio (Kalex)
156 punts
5è T. Nakagami (Kalex)
138 punts
10è J.Torres (Kalex)
90 punts
24è R. Cardús (Speed Up)
3 punts
25è À. Pons (Kalex)
2 punts
Moto 3
1r L. Salom (KTM)
284 punts
2n À. Rins (KTM)
270 punts
3r M. Viñales (KTM)
258 punts
4t À. Márquez (KTM)
162 punts
5è J. Folguer (Kalex KTM)
137 punts
16è I. Viñales (FTR Honda)
35 punts
Arribem molt motivats després de Sepang i amb ganes de tenir un cap de setmana sòlid en un circuit molt divertit
Dani Pedrosa
L'objectiu és sumar tantes victòries com pugui d'aquí al final. No podem plantejar-nos cap altra cosa
Jorge Lorenzo

El sostre de triomfs del país, al caure

El Gran Premi d'Austràlia podria suposar batre el rècord de victòries catalanes en una temporada. Superat amb escreix el sostre de podis –fins enguany eren 49 (2012) i ja se n'acumulen 68–, els pilots de casa arriben a Phillip Island amb 24 victòries, a només una del rècord històric: les 25 de l'any passat. Fins ara, set han estat els vencedors diferents: Marc Márquez (6), Àlex Rins (5), Pol Espargaró (4), Dani Pedrosa (3), Tito Rabat (3), Maverick Viñales (2) i Jordi Torres (1). Dels pilots amb possibilitats reals de guanyar una cursa només queda per estrenar-se Àlex Márquez, que de moment suma un segon i tres tercers llocs, tot en les últimes sis curses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)