Motociclisme

Márquez i Espargaró podrien ser campions el mateix dia

El lleidatà i el vallesà aspiren a assegurar-se els títols de Moto GP i Moto 2 en el GP del Japó. Per a Márquez serà la segona oportunitat, després de la greu errada d'Austràlia

La cursa de diumenge al circuit de Motegi podria servir per proclamar campions Marc Márquez (Moto GP) i Pol Espargaró (Moto 2). No seria la primera vegada que els pilots del país encapçalen, la mateixa temporada, dos podis finals –el 1999 ho van fer Àlex Crivillé i Emili Alzamora i el 2010, Toni Elias i Marc Márquez– però mai fins ara no hi ha hagut dos campions catalans la mateixa jornada. La perspectiva d'un tercer títol català a València –Àlex Rins o Maverick Viñales a Moto 3– posa de manifest que el motociclisme del país viu una època daurada. De fet, amb dues curses per disputar-se, els pilots catalans ja han superat el rècord de victòries (26) i podis (73) en una sola temporada.

Nova oportunitat

Per a Marc Márquez, la del Japó serà la seva segona oportunitat de guanyar el títol de la categoria reina. La desqualificació a Phillip Island, diumenge passat, va ser un revés en tota regla, sobretot perquè va derivar-se d'una errada evitable i perquè Jorge Lorenzo, que va guanyar, ho va aprofitar per situar-se a 18 punts del cerverí. Els números diuen que Márquez ha de sumar com a mínim 8 punts més que Lorenzo en aquesta prova per assegurar-se el títol, cosa que passaria, entre d'altres supòsits, en cas de victòria del català i tercer lloc, o pitjor, del mallorquí. Dani Pedrosa podria tenir un paper determinant en una prova que ja ha guanyat les dues últimes temporades. És de preveure que, malgrat que té unes poques possibilitats de ser campió, pugui rebre ordres d'equip per beneficiar el seu company. I encara més al circuit de Honda.

Espargaró, a un pas

Pol Espargaró ho tindrà més fàcil a Moto 2, ja que només depèn d'ell mateix a causa de la previsible baixa de Scott Redding, convalescent de l'operació al canell esquerre. Un lloc entre els tres primers classificats li donaria el primer títol de la seva carrera, sense necessitat d'estar pendent dels resultats del seu company d'equip, Esteve Rabat, que també aspira al títol.

Moto 3 és la categoria més igualada. Luis Salom la lidera, però després del Gran Premi d'Austràlia el seu avantatge respecte del català Àlex Rins és de només 5 punts. Això fa que qualsevol dels dos pilots depengui d'ell mateix per aconseguir el títol mundial, al qual també aspira Maverick Viñales.

Sempre tinc ganes d'anar a Motegi; és una gran cursa per a Honda i disfruto molt en aquest circuit
Dani Pedrosa
Les condicions podrien variar força i ens concentrarem en la posada a punt per les fortes acceleracions i frenades