Motociclisme

Donant voltes a la cursa d'Austràlia

GP del Japó de motociclisme. Yamaha va reclamar per la topada entre Marc Márquez i Jorge Lorenzo

El Gran Premi d'Austràlia continuarà anant en boca de tothom fins que les motos no facin soroll. I segons el resultat d'aquest diumenge, qui sap si no hi serà per molt de temps.

Sigui per no deixar d'alimentar els diversos rumors que cerquen una atribució de culpa en l'errada de Márquez a l'hora de fer el canvi de moto –responsabilitat del box, d'una banda (el grup que va portar ell de Moto 2), del box (el grup que resta de l'equip de Casey Stoner) i del mateix pilot–, sigui per una altra cosa. Com per exemple el que ahir es va revelar al pàdoc, la reclamació feta per Yamaha pel toc que Márquez i Lorenzo van tenir quan el cerverí entrava a pista després de fer el canvi.

De preferències

Al parc tancat Lorenzo va dir que més aviat era culpa seva; en la roda de premsa posterior, que la culpa era a parts iguals i ahir es va saber que Yamaha havia interposat una reclamació a direcció de cursa perquè, un cop revisat el vídeo, entenien que el pilot d'Honda era susceptible de ser sancionat. “Cert, vam reclamar. Entenem que el que ve en volta ràpida [i és dins el circuit] té prioritat”, explicava Lorenzo a la premsa. Direcció de cursa, però, no ha vist punible l'acció i el punt de sanció que li podria caure a Márquez –i portar-lo al darrer lloc de la graella–, ha quedat en no res. “Si Yamaha va reclamar deu ser que pensava que tenia raons per fer-ho. Jo em preocupo de córrer a la pista, de fer-ho bé i de guanyar allà”, responia Márquez.

Quant a la carrera de diumenge, el líder del mundial deia: “El més important és el títol, no quan arriba. Veurem quin temps farà, perquè sembla que no serà gaire bo.” Mentrestant, el vigent campió assegurava: “Tornem a tenir una oportunitat, això és l'únic que ha canviat després de Phillip Island. Però el campionat encara és molt difícil.”

És cert que vam reclamar. Entenem que el que ve en volta ràpida [i és dins del circuit] és el que té la prioritat
Jorge Lorenzo
Si Yamaha va reclamar deu ser que pensava que en tenia raons. Jo em preocupo de la pista, de fer-ho bé i de guanyar allà
Marc Márquez

Redding té permís per provar-ho

“He vist l'Scott a l'hotel i m'ha dit que està bé. Li fa mal, però ho provarà. Estic content que hi sigui”, deia Pol Espargaró en la roda de premsa de Motegi. El seu màxim rival en la lluita pel títol de Moto 2, Scott Redding, va rebre ahir el permís per prendre part en les dues sessions lliures del primer dia, i si després supera un nou examen mèdic, podrà córrer diumenge. Un cop va caure en els entrenaments de Phillip Island i es va trencar el canell, Redding va ser operat –porta sis cargols– i declarat no apte per a Austràlia i al Japó. El britànic, però, vol fer tot el possible per no deixar el títol en safata al pilot vallesà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)