Motociclisme

La traca final

El circuit de Xest serà diumenge l'escenari que podria situar Marc Márquez com el campió del món més jove de la història de Moto GP

De l'avançament de Márquez a Lorenzo en el darrer revolt de Jerez, en la tercera cursa, al de Lorenzo a Márquez en l'última xicana de Silverstone passant per les repassades de l'un a l'altre a Sepang. Metre a metre, cos a cos, el campió del món i el millor debutant de la història han arribat fins a les últimes 30 voltes del campionat amb el títol en joc. L'emoció, l'angoixa i la joia a la màxima potència.

Pressió o no pressió

Encara més perquè qui té la paella pel mànec és Marc Márquez.

El pilot de Cervera serà aquest diumenge el campió del món més jove de la categoria gran acabant entre els quatre primers. És a dir, sense circumstàncies que depassin la normalitat, el títol és seu. Ara bé, també ho era fa dues curses a Austràlia. Fa 50 punts, els que ha guanyat Jorge Lorenzo.

El mallorquí és qui ho tenia tot perdut i, després de l'heroïcitat d'Assen, de recuperar el que semblava impossible i haver-ho fet en terreny enemic –com fa 15 dies a Motegi, la casa d'Honda–, juga amb l'aliat de la no pressió. A diferència de Márquez, ell només pot guanyar.

Tant l'un com l'altre ja saben el que és proclamar-se campió a Xest. Al 2006, el de Yamaha va fer-ho dels 250 cc després d'acabar justament quart, el resultat que necessitava per fer impossible el títol de Dovizioso. Aquell mateix any, Nicky Hayden va assolir l'últim títol de Moto GP decidit en la darrera cursa des del 1992 –al 1993, tot i que tant Wayne Rainey i Kevin Schwantz tenien possibilitats, Rainey no va córrer perquè dues curses abans havia quedat fatalment assegut en una cadira de rodes–. Pel que fa a Márquez, el seu campionat de 125 cc al 2010 també va assegurar-se amb un quart lloc, posició que, tot i tenir ritme per vèncer, no va abandonar. Com diumenge? És difícil pensar-ho. La mecànica és implacable i encara que no ho vulgui l'Honda del cerverí el portarà com a mínim al tercer lloc. Rossi vol ajudar Lorenzo, però avui per avui sembla impossible que pugui seguir-los el ritme.

Pel que fa a Pedrosa, és indiferent a qui vulgui ajudar, perquè encara que s'interposi entre l'un i l'altre els comptes continuarien estant de la banda de Márquez. El pilot debutant, el gran favorit.

Moto GP
1. Marc Márquez
318 punts
2. Jorge Lorenzo
305 punts
Moto 2
1. Pol Espargaró
265 punts (campió)
2. Scott Redding
224 punts
Moto 3
1. Luis Salom
300 punts
2. Maverick Viñales
298 punts
3. Àlex Rins
295 punts
No hi ha cap estratègia, en la meva situació. L'única cosa que puc fer diumenge és sortir a córrer i guanyar
El més important és anar ràpid, però en condicions normals és molt difícil que sigui campió
Jorge Lorenzo
En les curses mai saps què pot arribar a passar. I el Jorge està molt fort i té molta experiència. Res no és fàcil
Marc Márquez
Estic preparat per la cursa més important de l'any. El més important és que depenem de nosaltres mateixos. Estic tranquil
Marc és campió si
1. Acaba entre els quatre primers classificats
2. Acaba entre el 5è i el 8è i Lorenzo no venç
3. Acaba entre el 9è i el 12è i Lorenzo no venç ni acaba en segona posició
4. Acaba entre el 13è i el 15è i Lorenzo no fa podi
5. Fa un zero i Lorenzo no acaba entre els quatre primers

A Moto 3, el que guanyi serà el que aixecarà el títol

Els tres pilots que per mil·lèsimes s'han repartit els podis durant la temporada separats per cinc punts amb una cursa per córrer. Luis Salom, Maverick Viñales i Àlex Rins, per primera vegada des que hi ha l'actual sistema de puntuació (1993), tres pilots que arriben a la darrera carrera amb possibilitats de ser el campió del món de la categoria petita. El desenllaç de Moto GP serà apassionant, però el de Moto 3 té prou ingredients per igualar-ho. Serà a partir de les 11 del matí quan comenci l'acció. Per Salom, el líder (300), “la cursa serà única, si bé sabem què hem de fer perquè tot l'any hem estat igual. El més important és que Xest m'agrada molt”. En aquest punt coincideix amb Maverick Viñales, que arriba revitalitzat –abans de la carrera de Motegi i dels zeros dels seus rivals les seves possibilitats eren pràcticament nul·les–, “molt motivat i ben preparat”. Pel de Roses, “la posada a punt serà més cabdal que mai”. El tercer home en la taula és Àlex Rins, el barceloní de Monlau que s'ho ha de jugar en un traçat “que no s'adapta al meu estil, amb massa revolts lents”. Tot i això, sap que no té alternativa: “Sempre m'ha costat anar ràpid aquí, però és igual: només compta fer-ho bé i guanyar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)